Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ;



Τόσο στη φύση, όσο και στα έργα των ανθρώπων, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και σε όλες τις εποχές, ορισμένα σχήματα έχουν προτιμηθεί από άλλα, επειδή θεωρούνται πιο ελκυστικά και αισθητικά τέλεια. Αυτό που έχουν κοινό ο Παρθενών των Αθηνών, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, η Μόνα Λίζα του ντα Βίντσι και (για να γίνουμε λίγο ασεβείς) το κεφάλι του Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι η λεγόμενη "χρυσή αναλογία", μια μαθηματική αναλογία που διαχρονικά και υποσυνείδητα, για κάποιο λόγο, ευχαριστεί το ανθρώπινο μάτι.

Η χρυσή αναλογία ή θεϊκή αναλογία ή χρυσή τομή (η αναλογία που ισούται περίπου με 1:1,618), η οποία χοντρικά απεικονίζεται στις διαστάσεις μιας τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής οθόνης (πράγμα καθόλου τυχαίο), έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, ενώ συναντάται και στη φύση.

Τώρα, ένας μαθηματικός, ο καθηγητής Άντριαν Μπέτζαν του πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, ο οποίος δημοσίευσε σχετική επιστημονική εργασία στο "International Journal of Design and Nature and Ecodynamics" (Διεθνές Περιοδικό Σχεδιασμού και Φύσης και Οικοδυναμικής), σύμφωνα με τη βρετανική "Ιντεπέντεντ", πιστεύει ότι βρήκε την αιτία για την γοητεία που ασκεί η συγκεκριμένη αναλογία.

ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, «Συμπαγές Μολύβι», κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι σειρήνες στην περιοχή ήχησαν στις 11:20 (τοπική ώρα), ακριβώς τη στιγμή που στις 27 Δεκεμβρίου 2008, ξεκίνησαν οι πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε ότι οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας στερούνται ακόμη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό της περιοχής.
Η έναρξη των επιχειρήσεων σύμφωνα με το Ισραήλ, ως στόχο είχαν να τερματίσουν τις παλαιστινιακές πυραυλικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος.
Οι εκδηλώσεις για την σημερινή επέτειο, αναμένεται να διαρκέσουν 22 ημέρες, όσο δηλαδή διήρκεσε και ο πόλεμος και θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιανουαρίου του 2010.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και ομιλίες, ενώ αργότερα το βράδυ θα μεταδοθεί τηλεοπτική ομιλία του επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε.
"Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να εκθέσουμε στα μάτια όλου του κόσμου τον πόλεμο αυτόν και τις σφαγές που δεν έχουν προηγούμενο", δήλωσε ο Ιχάμπ αλ-Γκουσέιν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα.

TIME'S CRIME



Κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο το νέο άλμπουμ των Clairvoyant Metal με τίτλο Time's Crime . Μπορεί κανείς να το βρει σε όλα τα δισκοπωλεία και πρακτωρεία τύπου σε όλη τη χώρα στην εκπληκτική ττιμή των 9,90ευρώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 ο σύλλογος Νέων του Δήμου Μεσσαπίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση γνωριμίας και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Πνευματικό κέντρο Αγίου Νικολάου Ψαχνών στις 18:00.

Ακόμη θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι:Μέλος του Συλλόγου μπορεί να γίνει όποιος δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το 35ο έτος της ηλικίας του και αποδεδειγμένα κατοικεί, διαμένει μόνιμα ή προσωρινά ή εργάζεται ή σπουδάζει στην περιοχή του Δήμου Μεσσαπίων ή έλκει την καταγωγή του εν όλω ή εν μέρ...ει από το Δήμο Μεσσαπίων.Τηλ επικοινωνίας για τις εγγραφές είναι το 6942433185.

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Τα Χριστούγεννα στην πόλη των Ψαχνών συνέβησαν δύο τραγικά γεγονότα και θρηνήσαμε δύο νέα παιδιά.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών. Ένας νέος 19 ετών, όπου είχε με την μητέρα του internet cafe λόγω υπερβολικής ταχύτητας χτύπησε πάνω στην πινακίδα, η οποία έλεγε προσοχή Κέντρο Υγείας, και μετά η πινακίδα έπεσε πάνω στα κάγκελα και τα κάγκελα προκάλεσαν το μοιραίο στον νεαρό αγόρι. Τόσο η μητέρα, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί είναι συντετριμμένοι από το θανατηφόρο αυτό γεγονός. κανείς δεν το περίμενε αυτό το παιδί να φύγει τόσο άδοξα και με αυτόν τον τρόπο.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ένα χτυπημένο θηλυκό πουλί, από αυτοκίνητο. Το βλέπει το αρσενικό και πάει να του φέρει τροφή για να φάει. Μόλις γυρίζει το αρσενικό έχει πεθάνει και το θηλυκό κάθεται και κλαίει.




Τις φωτογραφίες αυτές τις δημοσίευσε εφημερίδα στη Γαλλία και την συγκεκριμένη ημέρα πουλήθηκαν όλα τα φύλλα,εκατομμύρια άνθρωποι έκλαψαν σε Ευρώπη και Αμερική μόλις τισ είδαν.Γιά αυτούς που νομίζουν ότι τα ζώα δεν έχουν μυαλό και αισθήματα.

ΠΗΓΗ:


anopetra-eleos

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ELLISPOINT

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Το σχολικό βιβλίο ιστορίας της Γ' τάξης Γενικού Λυκείου στην σελίδα 130 απεικονίζει ένα χάρτη της Ευρώπης τον καιρό της γερμανικής κατοχής.Το κεφάλαιο έχει τίτλο "Τα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας-Το Ολοκαύτωμα".


Κάτω από τον χάρτη υπάρχει μια λεζάντα που γράφει "Χάρτης των κυριότερων ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη, όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια κρατούμενοι.Ο χάρτης αναπαριστά την πολιτική δομή της Ευρώπης που είχαν επιβάλει κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του οι κατακτητές".

blogger templates | Make Money Online