Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Ίσως το παρακάτω βιντεάκι να το έχετε δει, αλλά κρύβει μια μεγάλει αλήθεια. Ότι η ζωή μας είναι το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου. Και αυτό συμπερένεται αν δει κάποιος τα άλλα εφτά θαύματα.

ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Η ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Πριν από 80.000 χρόνια, όταν η Γη βρισκόταν στην αρχή της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, η στάθμη της Μεσογείου ανέβηκε μυστηριωδώς και έφτασε ένα μέτρο ψηλότερα από ό,τι βρίσκεται σήμερα, επιβεβαιώνει μελέτη στη Μαγιόρκα.
Η ανακάλυψη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science, ίσως αναγκάσει τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν τα μοντέλα τους για τις περιοδικές μεταβολές στο κλίμα της Γης.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κάθε 100.000 χρόνια η Γη εισέρχεται σε μια περίοδο των παγετώνων. Το περιοδικό αυτό φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί οριστικά, πιθανώς όμως οφείλεται σε περιοδικές μεταβολές του άξονα περιστροφής και της τροχιάς του πλανήτη.
Η τελευταία παγετώδης περίοδος ξεκίνησε πριν από περίπου 125.000 χρόνια και έληξε πριν από περίπου 11.000 χρόνια, οπότε άρχισε να υποχωρεί το παχύ κάλυμμα πάγου που έφτανε μέχρι την Κεντρική Ευρώπη.
Οι πάγοι που σκέπαζαν τον πλανήτη για όλο αυτό το διάστημα συγκρατούσαν αρκετό νερό ώστε να ρίξουν τη στάθμη της θάλασσας έως και 100 μέτρα, εκτιμούσαν οι επιστήμονες.
Όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι, πριν από 80.000 χρόνια η στάθμη άρχισε να ανεβαίνει απότομα, αντί να συνεχίσει να πέφτει, αναφέρει η ομάδα του Δρ Τζέφρι Ντοράλ του Πανεπιστημίου της Αϊβα στις ΗΠΑ.
Ο Ντοράλ εξέτασε αποθέσεις ασβεστίτη πάνω σε σταλακτίτες που βρέθηκαν σε μια παράκτια σπηλιά στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Οι αποθέσεις αυτές, κατάλοιπα του θαλασσινού νερού, αποκαλύπτουν ότι η στάθμη ίσως ανυψωνόταν με τον απίστευτο ρυθμό των δύο μέτρων ανά αιώνα.
Κανένας γνωστός μηχανισμός δεν επαρκεί για να εξηγήσει αυτή την απότομη μεταβολή, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Το φαινόμενο υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται σε μεταβολές του κλίματος, αλλά σε μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών που ανύψωσαν τη Μαγιόρκα. Αν όμως διαψευστεί και αυτή η υπόθεση, οι επιστήμονες θα πρέπει να αναθεωρήσουν το πώς ερμηνεύουν το αρχείο με τις καταγραφές της στάθμης από το μακρινό παρελθόν έως σήμερα.
ΠΗΓΗ:

ΕΙΔΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ 4000 ΕΤΩΝ


Είχε καστανά μάτια, σκούρο δέρμα, τα μπροστινά του δόντια είχαν «σχήμα φτυαριού», είχε αρχίσει να κάνει φαλάκρα και υπέφερε από ωτίτιδα. Έζησε πριν από 4.000 χρόνια στη Γροιλανδία και μερικές τρίχες του που διασώθηκαν μας επέτρεψε να διαβάσουμε το αρχαιότερο γονιδίωμα σύγχρονου ανθρώπου.
Από τον Ινούκ, όπως τον ονόμασαν οι επιστήμονες από τη λέξη που σημαίνει «άνθρωπος» στη γλώσσα των Ινουίτ της Γροιλανδίας, βρέθηκαν το 1986 τέσσερις τούφες μαλλιών και τέσσερα κομμάτια οστών στο παγωμένο υπέδαφος, από τα οποία πήραμε πληροφορίες για τους ανθρώπους που ζούσαν κοντά στον Αρκτικό Ωκεανό την εποχή των μεγάλων Φαραώ της Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ό,τι απέμεινε από τον Ινούκ σε μια ανασκαφή στη Νοτιοδυτική Γροιλανδία, όπου υπήρχε οικισμός της φυλής των κυνηγών Σακάκ της Λίθινης Εποχής, των πρώτων ανθρώπων που κατοίκησαν τόσο βόρειες περιοχές.

Ο τύπος αίματός του ήταν Α+, ήταν βραχύσωμος και τα αυτιά του ήταν πολύ στεγνά, γεγονός που τον έκανε ευάλωτο σε μολύνσεις, ενώ οι τρίχες του είχαν αρχίσει να αδυνατίζουν, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι είχε αρχές φαλάκρας.

Επειδή όμως βρήκαν αρκετές τρίχες, εκτιμούν ότι πρέπει να πέθανε νέος. Οι επιστήμονες που μπόρεσαν να αποκωδικοποιήσουν το 80% του γονιδιώματός του βρήκαν επίσης ότι ο Ινούκ έχει περισσότερη σχέση με τις σύγχρονες φυλές της Ανατολικής Σιβηρίας παρά με τους σημερινούς Ινουίτ ή τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής. Αυτό αποκαλύπτει μια άγνωστη μέχρι τώρα μετανάστευση από τη Σιβηρία στη Γροιλανδία περίπου πριν από 5.000 χρόνια, λέει ο καθηγητής Έσκε Βίλερσλεφ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η μελέτη του οποίου δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Νature».

Οι ερευνητές δήλωσαν βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια πολύ περισσότερα δείγματα γενετικού υλικού από διάφορες περιοχές του κόσμου (ακόμα και από θερμότερες, όπου είναι πιο εύκολο τα δείγματα DΝΑ να «μολυνθούν» από μύκητες και βακτήρια) θα αναλυθούν και θα δώσουν νέα στοιχεία.

ΠΗΓΗ:
Τα Νέα

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ

ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ

Πρίν λίγο καιρό αυτή η είδηση θα φάνταζε ανεδαφική τουλάχιστον,σήμερα αποτελεί άποψη που αποκτά συνεχώς οπαδούς και μεγαλύτερη δυναμική.Όλο και περισσότερα τοπικά στελέχη στον πολιτκό χώρο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσαπία δηλώνουν ανοιχτά την αντιδρασή τους σε πιθανή υποψηφιότητα του ''Τσεργιώτη''Δημάρχου Διρφύων κ.Μπουρδήμου!
Μεγάλο ρόλο σ'αυτή την ''στροφή''που παρατηρήται στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν παίξει τα έξης:1ον.Η έντονη αντίδραση των περιβαλλοντικών συλλόγων,των οποίων τα περισσότερα μέλη ''ανήκουν''στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ,στη δράση της εταιρίας ΛΑΡΚΟ και το γεγονός ότι ο κ. Μπουροδήμος πέρα από υπάλληλος της εταιρίας έχει κατά καιρούς νουθετήσει και ''συνδράμει''την εταίρια σε περιβαλλοντικά ζητήματα και αντιπαραθέσεις που κατα καιρους έχει με τους εν λόγο συλλόγους.Χαρακτ/κο αυτό που λέγεται από ορισμένους ,''αν εκλεγεί ο Μπουροδήμος τότε μας κυβερνά η ΛΑΡΚΟ''!
2ον.Η εμονή που έδειξε ο κ.Μπουροδήμος στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Εύβοιας όπου επιτακτικά σχεδόν ζήτησε στην συνένωση του νέου Δήμου να συμπεριληφθεί και ο Δήμος Ν.Αρτάκης,και τα φημολογούμενα ''παιχνίδια''και παρασκηνιακές του νουθετήσεις να είναι και έδρα του νέου Δήμου!!
Πίσω απο αυτή του την ''εμονή ''βλέπουν μόνον προσωπικά κίνητρα και όχι ουσιαστικά μιας και, όπως λένε,πλήν προβλημμάτων όπως το νερό η Αρτάκη δεν ''κολλάει''πουθενά αλλού με τη Μεσσαπία και τη Δίρφη λόγο του αστικού σχεδιασμού της και όχι μόνο.Ζητήματα που ο κ.Μπουροδήμος παραβλέπει σκοπίμως!
3ον.Το αποκαλούμενο''έργο του'' στον Δήμο Διρφύων,το οποίο εκεί φαντάζει μεγάλο,ενω σ'εναν Δήμο όπως ο Δήμος Μεσσαπίων,διπλάσιο απο αυτόν που διοικεί,θα ήταν πολύ μικρό μιάς και στηρίζεται σε οικιστικές παραιμβάσεις και στην εφαρμογή έργων που αφορούν το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Ν.Α Ευβοίας!
Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον κ. Μπουροδήμο στη Μεσσαπία και συνεχώς δυσκολεύουν μιας και πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει(αν το καταφέρει) και τον ''τοπικισμό''ιδιαιτέρα των Ψαχνιωτών οι οποίοι δεν ''σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους'' τόσο για την έδρα του νέου Δήμου όσο και για ''αλλοδαπή''υποψηφιότητα Δήμαρχου!
Τέλος η Μεσσαπία διαθέτει καταξιωμένα στελέχη σε πολλούς τομείς και κομματικούς φορείς με γνώσεις,κύρος καθώς και μόρφωση,γογονός που θα διατηρήσει την αμφισβήτηση τουλάχιστον εως ότου παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση!Είδωμεν.

ΠΗΓΗ:

ΟΙ ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΝΟΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

Παρόλη την κακοκαιρία και τη δυνατή βροχή που έπεφτε όλη την ημέρα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες συμπολίτες μας αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και προσέφεραν υποστρώματα καθώς και παλιούς αλλά και καινούργιους υπνόσακους στους συνανθρώπους μας που στερούνται στέγης. Για άλλη μια φορά οι πολίτες έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Η ανθρωπιά δεν σταματά ούτε στις κακές καιρικές συνθήκες, παραμένει ισχυρή.
Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε την Κυριακή, αλλά και τις επόμενες μέρες, διανεμήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με τη συνδρομή πολλών φίλων που διέθεσαν για ακόμα μια φορά το χρόνο τους, το μεταφορικό τους μέσο, την καλή τους διάθεση. Αυτή τη φορά παραδόθηκε όλο το υλικό με μία μόνο εξόρμηση στους δρόμους, στα στενά και στις πλατείες της Αθήνας.
Η υψηλού επιπέδου πληροφόρηση που μας παρείχαν οι συμπολίτες μας, σχετικά με τις τοποθεσίες που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο οι άστεγοι αυτής της πόλης, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της διαδικασίας της διανομής. Παράλληλα όμως, το γεγονός ότι η διανομή έγινε τόσο γρήγορα μας οδήγησε σε μια κοινή διαπίστωση πως ο αριθμός των αστέγων στην πόλη μας έχει αυξηθεί δραματικά. Γεγονός, που κάνει επιτακτική την ανάγκη για πιο δυναμικές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες, από όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Εκ μέρους των Ελλήνων Ενεργών Πολιτών και των Homeless Support ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους προσέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Σε εκείνους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλλά και στη διανομή. Μια ξεχωριστή αναφορά σε όλα τα blogs, τις ιστοσελίδες και τα μέσα ενημέρωσης που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και τη δημοσιοποίησαν. Χωρίς αυτή την ενημέρωση δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση.

Το γνωρίζουμε όλοι μας πως το σοβαρό αυτό κοινωνικό πρόβλημα δε λύνεται με τέτοιου είδους μεμονωμένες δράσεις. Πιστεύουμε όμως, ότι βάλαμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι ώστε να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή όλων όσων πιέζουν τους αρμόδιους φορείς, τις δημοτικές αρχές και την κρατική εξουσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν υποχρεώσεις τους.
Οι φωτογραφίες είναι του Αυγερινού Φ. Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες...










ΠΗΓΗ:


Έλληνες Ενεργοί Πολίτες

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ JUNK FOOD ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στη Ρουμανία ένας στους δύο πολίτες αντιμετωπίζει πρόβλημα με το βάρος του. Έτσι Η ρουμανική κυβέρνηση, βλέποντας την παχυσαρκία να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις   σχεδιάζει να επιβάλει ειδικό φόρο στα τρόφιμα χαμηλής διατροφικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποθαρρύνουν τους πολίτες από την κατανάλωση fast food ελπίζοντας έτσι ότι  θα στραφούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.
Αν αυτό το μέτρο υιοθετηθεί η Ρουμανία θα είναι η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που θα εφαρμόζει φορολογία στο junk food.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βιομηχανιών τροφίμων δήλωσε πως «Οι Ρουμάνοι δεν τρέφονται σωστά, επειδή δεν έχουν οικονομική άνεση» Οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών τροφίμων, ωστόσο, θεωρούν ότι το μέτρο είναι ανώφελο, επειδή η εισαγωγή νέου φόρου θα ωθήσει τους ανθρώπους να στραφούν σε ακόμη πιο φθηνά προϊόντα που παράγονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Ατίλα Ζέκε, δήλωσε ότι θα εισάγει το φόρο και θα αρχίσει συζητήσεις με τους παραγωγούς και διανομείς των προϊόντων που θα φορολογηθούν.
Ίσως αυτός τελικά είναι ένας πολύ επικερδείς τρόπος να βελτιώσεις τις διατροφικές συνήθειες και των Ελλήνων..

ΠΗΓΗ:


Καλά Νέα

blogger templates | Make Money Online