Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Το Ευβοϊκό Βατοπέδι... Αγοραζαν κοτετσια για να τα ανταλλάξουν με...παραθαλάσσια οικόπεδα

Για όσους εν ξερουν να θυμισουμε πως λόγω κατολισθησεων ειχε αποφασιστεί η μεταφορά του οικισμού Αγιας Σοφίας σε παραθαλάσια περιοχη που με πραξη αποχαρακτηρισμου από δασική έγινε οικιστική! Δικαιουχοι όσοι ειχαν σπίτια και αρτια και οικοδομησιμα οικόπεδα εντος οικισμου!
Από τη μερα που εγινε γνωστό αυτό συνεβησαν απίστευτα γεγονότα με κοτετσια και σταυλους να εξαγοράζονταν με 2000 και 3000 χιλιάδες ευρώ ακι μαντευετε ποιοι τα πήραν!!!

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ.... ουτε ενας κατοικος δεν παραδιδει σπιτι παρα μονο......"ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ" Που τρεξαν να επωφεληθουν

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Ευβοίας απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στη μεταφορά του οικισμού Αγία Σοφία στη θέση «Πούντα» περιοχής Λιμνιώνα σας γνωρίζει τα παρακάτω: Η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων Χαλκίδας συνεδρίασε και εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 4/2009 απόφασή της, που θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερομένους και θα αναρτηθεί στο Δήμο Μεσσαπίων και στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίας Σοφίας και η οποία εν περιλήψει αναφέρει τα ακόλουθα:

Επειδή από την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και την προφορική εξέταση των αιτούντων δεν υπάρχει ούτε μία αίτηση μονίμου κατοίκου του οικισμού Αγία Σοφία, που να παραδίδει κατοικήσιμο σπίτι και από τις εξήντα μία (61) αιτήσεις που υποβλήθηκαν υπάρχουν μόνο εννέα (9) αιτήσεις μονίμων κατοίκων, που να παραδίδουν οικόπεδο και οι υπόλοιπες πενήντα δύο (52) είναι μη μονίμων κατοίκων αλλά κυρίως Χαλκίδας, Ψαχνών, Αθηνών κ.α., καθώς και το από 24-10-2009 πρακτικό της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίας Σοφίας που υποβλήθηκε προς την Επιτροπή, αποδείχθηκαν κατά την κρίση της τα εξής:

Επειδή από όλα τά ανωτέρω προκύπτει ότι με τα καθορισθέντα κριτήρια για την παραχώρηση των νέων οικοπέδων για την μεταφορά του οικισμού υπήρξε απροθυμία υποβολής αιτήσεων από τους μόνιμους κατοίκους και επομένως στην παρούσα φάση δεν επιτυγχάνεται ο σκοπός της διάθεσης της έκτασης για την μεταφορά του οικισμού και δεδομένου ότι από την εποικιστική Νομοθεσία δεν υπάρχουν διατάξεις για μεταφορά οικισμών (αποζημίωση κατοικιών, ανέγερση νέων κατοικιών, χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς τους ενδιαφερομένους ή χορήγηση δανείων για το σκοπό αυτό).

Για τους λόγους αυτούς

Η Επιτροπή αναβάλλει την έκδοση οριστικής απόφασης για χρονικό διάστημα δέκα (10) μηνών, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς να απευθυνθούν στα διάφορα Υπουργεία και Οργανισμούς (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κ.α.) για την εξεύρεση πόρων και τρόπων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός διάθεσης της έκτασης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ομως ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ εδω..... ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ λεει

Να διαβιβαστεί ο φακελος στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο πρώην βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΝ Βαγγέλης Αποστόλου. Υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης ή και συγγενικά τους πρόσωπα τρεξαν καιπήραν...κοτετσια στο χωτιό Αγία Σοφία του Δημου Μεσσαπίων για να το ανταλλάξουν με...παραθαλάσσια πρωτα στο Αιγαίο στη μαγευτική περιοχή Λιμνιωνα Ευβοίας!.
Ο κ. Αποστόλου δήλωνει..«Πρόκειται για το Ευβοϊκό Βατοπέδι, με θύματα τους κατοίκους Αγίας Σοφίας και το ελληνικό δημόσιο, και θύτες αυτούς που είχαν καθήκον να τους υπερασπίζονται.
Είναι αδιανόητο υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης ή και συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και ιδιώτες που απασχολούνται σε διαδικασίες ανταλλαγής δημόσιας περιουσίας να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη σχέση τους για ίδιον όφελος. Όλοι όσοι αγόρασαν οικόπεδα στην Αγία Σοφία την ύποπτη χρονική περίοδο πρέπει να αποκλειστούν.

Οφείλει ο Νομάρχης Ευβοίας εκτός από τις ατελέσφορες ουρανομήκεις διαμαρτυρίες του για τη λειτουργία των υπαλλήλων του και των συνεργατών του σε ένα σκάνδαλο, που επωάστηκε στην αυλή της Νομαρχίας και του Δήμου Μεσσαπίων, να δράσει ουσιαστικά, ακυρώνοντας τώρα τη διαδικασία της ανταλλαγής.

Ταυτόχρονα πρέπει ολόκληρος ο φάκελος να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών».

ΠΗΓΗ:

Halkida.tv

ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Λίγες μέρες πριν αρχίσει η σύνοδος της Κοπεγχάγης, ο κορυφαίος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Τζαίημς Χάνσεν (διευθυντής ερευνών ινστιτούτου NASA, περιβαλλοντικός γκουρού του Αμερικάνικου Κογκρέσου) δήλωσε αφοπλιστικά πως θα ήταν προτιμότερο η σύνοδος να μην γίνει, αν ήταν αυτό να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι κινούμαστε προς μια θετική κατεύθυνση, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό είναι η πικρή αλήθεια. Γιατί αυτή τη στιγμή στη Δανία κάποιοι δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων!

Για να καταλάβουμε το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κοπεγχάγη πρέπει να πάμε λίγο πίσω.
Από το 2005 είναι γνωστό πως... τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του Κυότο. Η συμφωνία δηλ. για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά ............5%. Είναι επίσης γνωστό ότι οι 2 κύριοι ρυπαντές ΗΠΑ (4% του παγκόσμιου πληθυσμού, 25% της ρύπανσης!!) και Κίνα δεν το υπέγραψαν καν. Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο τρόπος που αποφασίστηκε τότε για να προχωρήσει πρακτικά και να λειτουργήσει η συμφωνία δίνοντας αποτελέσματα. Και ο τρόπος αυτός ήταν η δημιουργία αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Η "Αγορά των τρελών" κατα την Le monde. Μην τα παρατάτε επειδή ακούγεται πολύπλοκο, γιατί έχει τρομερό ενδιαφέρον. Γιατί στόχος της "ρύθμισης" αυτής δεν ήταν η μείωση των ρύπων, αλλά αντίθετα η διατήρησή τους τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα!!!

Η αγορά αυτή λειτουργεί κάπως έτσι με απλά λόγια.
1. Αποφασίζονται ανώτατα όρια εκπομπών ρύπων για επιχειρήσεις και κράτη.
2. Εκδίδονται δικαιώματα εκπομπών ρύπων που αγοράζονται και πουλιούνται μεταξύ των εμπλεκομένων (και όχι μόνο). Όποιοι βρίσκονται κάτω από το όριο πουλάνε τα περισσευούμενα δικαιώματα, ενώ όσοι ξεπερνούν το όριο, αγοράζουν δικαιώματα και έτσι αποφεύγουν το πρόστιμο το οποίο είναι περίπου 3-4 φορές μεγαλύτερο.
3. Τα κέρδη της αγοράς αυτής τροφοδοτούν την πράσινη ανάπτυξη.
Είναι ένας τρόπος που μοιάζει με την δική μας μεταφορά συντελεστή.
Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό πως υπήρχαν μεγάλα προβλήματα. Π.χ. Επιχειρήσεις μείωσαν τη δραστηριότητά τους και στήριξαν την ύπαρξή τους στην πώληση δικαιωμάτων (τίποτα το πράσινο δηλαδή). Η ο τρόπος που δόθηκαν τα δικαιώματα σε επιχειρήσεις και κράτη και η ρύθμιση των ορίων για τον καθένα ήταν ένα τοπίο πολύ θολό. Η τι νόημα έχει στην τελική, να μειώνει κάποιος τους ρύπους του, για να δίνει το δικαίωμα σε κάποιον άλλο να ρυπαίνει και να κερδίζει κιόλας;
Έχει και παραέχει όμως και θα δούμε γιατί. Είναι φανερό οτι σε ένα σύστημα σαν αυτό που βιώνουμε όπου η διαφθορά δίνει και παίρνει, ο έλεγχος των ρύπων μόνο ειλικρινής δεν μπορεί να είναι, ιδιαίτερα όταν το κίνητρο όλων, πράσινων η μη είναι το χρήμα από την αγοραπωλησία δικαιωμάτων. Πέρα από αυτό όμως οι ίδιοι οι νόμοι της αγοράς, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να επαναφέρουν το όριο των ρύπων διαρκώς στα ψηλά του, αντί να το μειώνουν (αυτός άλλωστε είναι ο πραγματικός στόχος!). Κι αυτό γιατί αν υποθέσουμε πως το σύστημα λειτουργεί και οι ρύποι μειώνονται, μπαίνουν προς πώληση στο σύστημα περισσότερα δικαιώματα και άρα η τιμή τους πέφτει (ακολουθούν την πτώση της τιμής των προϊόντων άνθρακα σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και ζήτησης). Όποιος λοιπόν είναι πωλητής κερδίζει λιγότερα χρήματα για πράσινες επενδύσεις, και όποιος αγοράζει ξοδεύει λιγότερα και άρα μπορεί να ρυπαίνει περισσότερο με τα ίδια λεφτά. Άρα άνθρακες ο θησαυρός κυριολεκτικά.

Πάμε τώρα στο σπουδαιότερο. Η εμπλοκή των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων στην αγορά αυτή μέσω έκδοσης συμβολαίων παραγώγων σχετικών με τους ρύπους είναι η ταφόπλακα του εγχειρήματος και να γιατί. Οι χρηματιστηριακές αγορές παραγώγων έχουν δικούς τους νόμους, και οι τιμές διαμορφώνονται πέρα κι έξω από λογικές πραγματικής οικονομίας, με πρώτο και βασικό μπούσουλα την κερδοσκοπία. Επίσης η αγορά αυτή ως περιορισμένη σε όγκο, είναι πανεύκολα καθοδηγούμενη. Και αν οι J.P.Morgan, S&P, BoA, Citygroup και τα λοιπά τίμια αποβράσματα είχαν σαν σκοπό τους το καλό της ανθρωπότητας δεν θα ανησυχούσαμε. Όταν όμως είναι κερδοσκόποι που έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα πετρελαϊκές εταιρίες (που κάποτε είναι και κύριοι μέτοχοί τους ), τότε ποιος πιστεύει πως θα αφήσουν να πέσουν τα όρια ρύπων; Πράγμα που θα σήμαινε και δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου, και από εκεί τεράστια πιθανότητα αποπληθωρισμού (σε μια οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο) που σημαίνει και βαθιά ύφεση; Το λέει ο ίδιος ο έγκυρος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Χάνσεν. Πως το σύστημα της αγοράς ρύπων "απλά επιτρέπει στους υπεύθυνους της ρύπανσης και στους χρηματιστές της Wall Street να γδάρουν τον κόσμο κερδίζοντας δισεκατομμύρια"!

Με όλα αυτά το τελικό ερώτημα είναι ένα. Υπάρχει κάποιος εκ των μεγάλων που να θέλει πραγματικά την μείωση των ρύπων; Θέλουν οι οικονομίες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, η είναι απλά κόντρα στα συμφέροντά τους και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με κόστος την ίδια τη ζωή στον πλανήτη; Το γεγονός ότι στην πράξη κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε μέχρι σήμερα στο θέμα της μείωσης των ρύπων κι έτσι Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ δίνει την απάντηση. Και δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι το δίλημμα μετά το "Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα" γίνεται ολοφάνερα και δραματικά απλούστερο. Καπιταλισμός η Ζωή;

Υ.Γ. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τα άρθρα που αναφέρονται στην Κοπεγχάγη, είδα ότι σχεδόν όλοι δίνουν το βάρος στο όριο της μείωσης των ρύπων και στο να είναι η οποιαδήποτε συμφωνία νομικά δεσμευτική και όχι μια απλή πολιτική δέσμευση. Αυτό είναι σωστό, αλλά αν ο εγγυητής της εφαρμογής είναι η αγορά και οι οίκοι, τότε ότι και να αποφασιστεί θα είναι εντελώς μάταιο.

ΠΗΓΗ:

Apnea.gr

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ 3-0 ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι του στο… γκάζι στο β’ ημίχρονο, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 3-0 της Ντιναμό Βουκουρεστίου, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Έτσι η ομάδα του Νίκου Νιόπλια -ο οποίος έκανε ντεμπούτο του με νίκη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου:

Πήρε την πρόκριση για τους «32» του Europa League με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, αφήνοντας παράλληλα ευχαριστημένους με την εμφάνιση της τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ .

Ο Ρουκάβινα στο 54’ άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Τζιμπρίλ Σισέ στο 80' και 85'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμανική ομάδα σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι της εστία του Τζόρβα.

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Νίνης (68' Λέτο), Σισέ.

Ντιναμό Β. (Τάλναρ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότσι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρι, Αντρέι Κριστέα(67' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Εντόι, Ταμάς, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα).

ΠΗΓΗ:
FACELOOK

ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΡΟΜΠΟΤ


Robot Dance - More free videos are here

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ

Η Ελλάδα δεύτερη πιο σπάταλη χώρα στην κατανάλωση νερού, είμαστε δηλαδή πίσω από τις ΗΠΑ! Τις ΗΠΑ των τεράστιων λιμνών, των θεόρατων καταρρακτών, των αχανών ποταμών.
Δεύτεροι εμείς, που λέμε τον Κηφισό "ποτάμι", εμείς με τα μολυσμένα νερά που μας έρχονται απο βόρεια με κάθε είδους βιομηχανικά απόβλητα, εμείς με τα απόβλητα των χοιροτροφείων στον Αμβρακικό, εμείς με τους στερεμένους υδροφόρους ορίζοντες της Θεσσαλίας και τους μολυσμένους της Βοιωτίας, εμείς των μπάζων και των πλαστικών φιαλών σε κάθε ρεματιά.Που λιώνουμε τα χιόνια στο κατώφλι με δεκάδες κυβικά, που διώχνουμε τη σκόνη και το χώμα με το λάστιχο γιατί βαριόμαστε να σκουπίσουμε, εμείς με τα γάργαρα νερά να τρέχουν από σπασμένους αγωγούς μέρες ολόκληρες, μέχρι να δεήσουν να κάνουν την επισκευή.
«Ο κάθε Έλληνας καταναλώνει φαγητό, νερό και ενέργεια που ισοδυναμούν με την αποψίλωση 60 στρεμμάτων γης». Μαγκιά μας;;;

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ


Στα πλαίσια των ελέγχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που διεξάγονται σεπροϊόντα που εισάγονται και εξάγονται από τη χώρα, εντοπίστηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε σπανάκι από τα Πολιτικά του δήμου Μεσσαπίων στην Εύβοια, που παρέβαιναν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια και κινήθηκαν οι διαδικασίες για να υπστεί τις κυρώσεις ο παραγωγός.

ΠΗΓΗ:

Σερβιτόρος

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«SOS» εκπέμπουν οι ειδικοί για τις παγίδες που κρύβει το Ίντερνετ, καθώς παρατηρούν πως ολοένα και περισσότερα ελληνόπουλα σερφάρουν στο διαδίκτυο. Η εξάρτηση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι εκβιασμοί, οι απειλές, η βία, ο ηλεκτρονικός τζόγος και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι το σκληρό πρόσωπο του Ίντερνετ, από το οποίο πρέπει να προστατευτούν τα παιδιά!

Αυτός είναι και ο λόγος που η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων
«Π & Α Κυριακού» σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου «SafeNetHomePlus» και την εκστρατεία επαγρύπνησης και ενημέρωσης για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο «SaferInternet» λειτουργούν από το Σεπτέμβριο τη γραμμή βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ».
Πέντε παιδοψυχολόγοι είναι στην διάθεση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να δώσουν συμβουλές και καθοδήγηση σε σχετικά θέματα. Ήδη, από τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας της γραμμής, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι αποκαλυπτικά.
Ειδικότερα, οι ειδικοί δέχτηκαν 123 τηλεφωνήματα, εκ των οποίων τα 31 αφορούσαν στην εξάρτηση που εμφανίζουν τα παιδιά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Οι «εθισμένοι» έφηβοι κάνουν συχνά τη νύχτα... ημέρα, αφού δεν σταματούν να παίζουν ακόμη και όταν το σώμα τους έχει εξαντληθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η εμμονή τους με τον υπολογιστή τους κάνει να μην δίνουν καμία σημασία ούτε σε ό,τι αφορά τη σωματική υγιεινή τους - δεν αλλάζουν ρούχα για ημέρες ή ξεχνούν να κάνουν μπάνιο.
Επιπλέον, τρία τηλεφωνήματα αφορούσαν σε σεξουαλική παρενόχληση και 5 σε…επισκέψεις σε ιστοσελίδες με ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο.
«Υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται υπερβολικά με το διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται εκτεθειμένα σε εικόνες και πληροφορίες ακατάλληλες –ίσως και σκληρές – για την ηλικία τους. Τα μηνύματα αυτά στιγματίζουν την ψυχολογία τους, γεγονός που οδηγεί κάποιες φορές τα παιδιά στο σημείο να εμφανίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα», τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η παιδίατρος και Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, κ. Άρτεμις Τσίτσικα.
Ακόμη και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κρύβουν κινδύνους, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο οι επιτήδειοι εντοπίζουν τους ανήλικους και τους παρενοχλούν, τους στέλνουν απειλητικά μηνύματα ή τους μειώνουν με σχόλια που τους προσβάλλουν.
Από την άλλη όμως και τα παιδιά, συχνά υιοθετούν έναν διαφορετικό διαδικτυακό εαυτό: «τα παιδιά θεωρούν ότι το Ίντερνετ αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο, στον οποίο μπορούν να δρουν ανάρμοστα. Από την άλλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους και πώς να προασπίσουν την ασφάλεια τους. Το κενό αυτό στην ενημέρωση προσπαθούμε να καλύψουμε μέσω των ενημερωτικών καμπανιών σε σχολεία της χώρας, αλλά και μέσω της ανοιχτής γραμμής», δήλωσε από τη πλευρά του ο κ. Γιώργος Κορμάς, συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

ΥποΣΤΗΡΙΖΩ
Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στο Παίδων «Π &Α Κυριακού», διαχειρίζεται τη Γραμμή Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ».
Η Γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειες τους παρέχοντας τους υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο 800 11 800 15 από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, όπου θα τους απαντήσουν πέντε εξειδικευμένοι παιδοψυχολόγοι. Σημειώνεται, πως η κλήση (αστική ή υπεραστική) είναι χωρίς χρέωση.

ΠΗΓΗ:

Το Χαμομηλάκι

ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ


Ο 85χρονος Πίδας Ντιναλέξης,που διατηρεί το παραδοσιακό καφανείο του χωριού, στον Ελαφότοπο Ζαγορίου, αποδείχτηκε και ήρωας με αδιαμφισβήτητο τρόπο.Όταν χρειάστηκε να πριν από λίγες ημέρες, να κάνει μια επέμβαση στο Πανεπεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έκπληκτος ο χειρούργος καθηγητής έβγαλε απ’ την κοιλιά του ένα βλήμα! Ήταν ένα …αναμνηστικό δώρο από τον Εμφύλιο Πόλεμο.

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ-ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΕΜΒΡΥΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ


Κάθε όριο λογικής ξεπερνά αυτό που έκανε η Ruby Lee Medina και ο Javier Gonzalez στο Τέξας. Η Ruby ήταν έγκυος και πήρε φάρμακα για να ρίξει το παιδί. Της προκλήθηκε ομως αιμορραγία και έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάλαβαν οτι κάτι δεν πάει καλά οταν τους είπε πως...

δεν ξέρει που ειναι το έμβρυο". Ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία και βρήκε το μακάβριο αυτό εύρημα. Το ζευγάρι είχε βάλει το νεκρό έμβρυο σε ένα κουτί, το είχε τυλίξει σα δώρο και το είχε τοποθετήσει κάτω απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πριν κάνουν αυτό προσπάθησαν να ρίξουν το παιδί στην τουαλέτα και να τραβήξουν το καζανάκι, αλλά δεν είχε "επιτυχία"

ΠΗΓΗ:

Tileorasi-hellas

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Εδώ και αρκετό καιρό, είχαν αρχίσει οι διαδικασίες για την δημιουργία ενός συλλόγου νέων στο Δήμο Μεσσαπίων μέσω του οποίου οι νέοι θα δραστηροποιούνταν στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου.

Τελικά ο σύλλογος ιδρύθηκε και αναγνωρίστηκε με την υπ'αριθμ. 446/2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας. Τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ανέρχονται σε 28. Τα διοικητικά μέλη είναι τα αδέρφια Δούδαλη Ιώννης και Θάλεια, η Καλλή Κοκκίνου, η Ευαγγελία Σολωμού, ο Γιώργος Σακκής, ο Γιάννης Καλαβρής και η Κατερίνα Λιαδάκη. Τα ονόματα των υπόλοιπων μελών είναι:ο Σωτήρης Κιτσόπουλος, η Ελένη Καλαβρή, ο Βασίλης Μπούρας, ο Κώστας Κόκκινος, ο Τάσος Μωραίτης, η Ηρώ Δούδαλη, ο Γιάννης Τσώκος, ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος, ο Κώστας Ρουσόδημος, ο Πάνος Πριόνας, ο Νίκος Καρατζάς, ο Γιάννης Αναστασίου, ο Βαγγέλης Αναστασίου, ο Γιώργος Δούδαλης, ο Στέφανος Χρυσαφόπουλος, η Αναστασία Μαρκάκη, ο Αργύρης Τσατσαρώνης, ο Γιώργος Πρατζίκος, ο Κώστας Μαζαράκης, ο Δημήτρης Γερογιάννης και ο Διονύσης Τσουκαλάς.

Ο συντάκτης του ιστολογίου εύχεται καλή αρχή στον νέο αυτό σύλλογο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ


Στο facebook έχει φτιαχτεί ένα γκρουπάκι που προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο γκρουπάκι αυτό. Πρέπει να μαζευτούν 20 άτομα οποιασδήποτε ηλικίας ώστε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου να πάνε να πουν τα κάλαντα και τα χρήματα που μαζέψουν θα δοθούν στο ορφανοτροφείο Χαλκίδας. Όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να εγγραφούν ας κάνουν κλικ εδώ.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ‘Κλιματικές αλλαγές και περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Εύβοια’ των ‘ενεργών πολιτών’

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών αλλά και φορέων περιβάλλοντος έγινε η εκδήλωση των ‘ενεργών πολιτών Εύβοιας’ την Δευτέρα 14-12-2009 στην Χαλκίδα με την συμμετοχή της κας Μαργαρίτας Καραβασίλη, ειδική γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και των εκπροσώπων του WWF Ελλάς Αχιλλέα Πληθάρα και της Greenpeace Τάκη Γρηγορίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του εκπροσώπου των ‘ενεργών πολιτών’ Κώστα Χαϊνά που αναφέρθηκε στους στόχους της κίνησης, στις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες της κίνησης το προηγούμενο διάστημα και στις επόμενες πρωτοβουλίες για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Σημείωσε ότι, χαιρόμαστε όλοι για την παρουσία της κας Καραβασίλη στην εκδήλωση, μια γνωστή φίλη στο περιβαλλοντικό κίνημα από παλιά, που πέρα από την ξεχωριστή σημασία που έχει ως συμβολική κίνηση του Υπουργείου περιβάλλοντος στην πολύπαθη Εύβοια, είναι και ένας νέος τρόπος επικοινωνίας της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τους πολίτες που μας ξάφνιασε ευχάριστα, αφού δεν έχουμε μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας παρόμοιες συμπεριφορές. Και σημείωσε ότι, ασφαλώς όλοι θα κριθούμε και ειδικά η κεντρική εξουσία από τα αποτελέσματα που θα έχουμε γενικά αλλά και ειδικά στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο νομός μας.

Πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες πήραν το λόγο – αφού η εκδήλωση έδωσε έμφαση στην συμμετοχή των πολιτών και περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι παραδοσιακοί χαιρετισμοί και τα πρωτόκολλα – και έθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Απευθυνόμενοι στην κα Καραβασίλη σημείωσαν ότι έχουν πολλές προσδοκίες και στηρίζονται στο πρόσωπό της για λύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού.
Η κα Καραβασίλη παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τις παρεμβάσεις των πολιτών και των εκπροσώπων των συλλόγων και δεν έπαψε ούτε στιγμή να σημειώνει τα θέματα και τα προβλήματα που αναδείκνυαν μέσα από τις ομιλίες τους. Δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις αφού πολλά προβλήματα χρονίζουν εδώ και δεκαετίες. Στην παρέμβασή της σημείωσε με έμφαση την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών και των κοινωνικών οργανώσεων στον αγώνα για το περιβάλλον. Σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της ειδικής γραμματείας περιβάλλοντος, είναι η ενίσχυση του σώματος επιθεωρητών περιβάλλοντος με νέο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις μεγάλες ανάγκες εποπτείας και επιθεώρησης που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Τόνισε ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα χρειάζονται ενωτικές προσπάθειες όλης της κοινωνίας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση και δεν αρκεί μόνο η πολιτική βούληση και ο έλεγχος. Στην προσπάθεια αυτή σημείωσε με έμφαση αλλά και σημασία την συμμετοχή της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αλλά και των υπολοίπων κοινωνικών φορέων στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Η υπόθεση περιβάλλον μας χρειάζεται όλους είπε με σημασία.

Τέλος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έρθει και πάλι στην Εύβοια για να ξαναβρεθεί με τους πολίτες και τους εκπροσώπους όλων των φορέων για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων όπως του νερού της Μεσσαπίας και της Αρτάκης, αλλά και άλλων μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων του νομού.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης από την πλευρά των ‘ενεργών πολιτών’ τονίστηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται με ένταση των προσπαθειών, με ενωτικές πρωτοβουλίες που θα βάζουν μπροστά στις μεγάλες ευθύνες τους την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν τους πολίτες και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους ως ενοχλητικούς που τους χαλάνε την αιώνια ησυχία τους.

ΠΗΓΗ:

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας

ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ (ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΤΑΪΒΑΝ

Πολλές ανησυχίες γεννά μία έρευνα στην Ταϊβάν, η οποία αποκαλύπτει ότι περίπου το 60% των νέων έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει, ενώ ποσοστό άνω του 30% δεν έχει κάποιο στόχο ζωής εξαιτίας της έλλειψης προτύπων και στήριξης από την οικογένεια.

Η έρευνα για τη Ζωή και την Εκπαίδευση που πραγματοποίησε για πρώτη φορά το περιοδικό CommonWealth με έδρα την Ταϊβάν, σε δείγμα 4.475 μαθητών και φοιτητών -ηλικίας από 15 έως 22 ετών-, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες είχαν εξετάσει την ιδέα της αυτοκτονίας, με το 23% να εξακολουθεί να το σκέφτεται.

Περίπου το 34% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είχαν ιδέα για το τι να κάνουν στη ζωή τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι νέοι της Ταϊβάν έχουν χάσει τα πρότυπά τους και ειδικά από το 2008, όταν πέθανε ο μεγιστάνας της Ταϊβάν, Γουάνγκ Γιούνγκ-τσινγκ, καθώς τη φετινή χρονιά, όταν καταδικάστηκε για δωροδοκία ο πρώην πρόεδρος της χώρας.

«Αυτή είναι μία εποχή που δεν προσφέρεται για πρότυπα. Οι έφηβοι το μόνο που γνωρίζουν στις μέρες μας είναι να περνούν σε καλά πανεπιστήμια, αλλά μετά τί;», σχολιάζει εκπρόσωπος του περιοδικού. «Τα παιδιά είναι συχνά τόσο προστατευμένα σε σημείο που δεν μπορούν να χειριστούν κανένα πρόβλημα- ούτε καν το θάνατο ενός κατοικίδιου», προσθέτει.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

blogger templates | Make Money Online