Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2010-2011

Την Κυριακή 24/01/2010 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων έγινε η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και η κατανομή αρμοδιοτήτων έχει ως ακολούθως:

Νικόλαος Χασάνδρας: Πρόεδρος
Κων/νος Μαζαράκης : Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Πρατζίκος: Ειδικός Γραμματέας
Γεώργιος Κιαπέκος: Ταμίας
Αντώνιος Χαραλαμπόπουλος: Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης Ματράκας: Μέλος
Αθανάσιος Κωνσταντάρας: Μέλος

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Μαρία Καλογιάννη
Παναγιώτης Τσακογιάννης
Γεώργιος Στροπωνιάτης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR


Η σύμβαση για  τους υγροτόπους διεθνούς σημασίας, Σύμβαση Ramsar, είναι μία διακυβερνητική συνθήκη που παρέχει το πλαίσιο για την εθνική δράση και διεθνή συνεργασία για τη διατήρηση και τη «συνετή χρήση» των υγροτόπων και των πόρων τους. Διαπραγματεύθηκε με τη δεκαετία του 1960 από τις χώρες και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν ανησυχία για την αυξανόμενη απώλεια και υποβάθμιση των οικοτόπων/ υγροτόπων για τα αποδημητικά υδρόβια πτηνά. Η συνθήκη εγκρίθηκε στην ιρανική πόλη Ραμσάρ  στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας, στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 και τέθηκε σε ισχύ το 1975. Είναι η μοναδική παγκόσμια περιβαλλοντική συνθήκη που ασχολείται με ένα συγκεκριμένο οικοσύστημα και καλύπτει όλες τις γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΕ 65 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ


Το ανώτατο όριο ταχύτητας για το ανθρώπινο σώμα δεν είναι τα 45 χλμ/ώρα που πέτυχε ο Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπολτ, αλλά τα 64,4 χιλιόμετρα ανά ώρα, υπολογίζουν Αμερικανοί φυσιολόγοι.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο βασικός περιοριστικός παράγοντας της ταχύτητας είναι οι δυνάμεις που δέχονται τα πέλματα τη στιγμή που ακουμπούν στο έδαφος. Η νέα έρευνα φαίνεται να διαψεύδει αυτή την υπόθεση και δείχνει ότι ο περιοριστικός παράγοντας είναι η ταχύτητα με την οποία συσπώνται οι μύες.
Η ομάδα του Δρ Πίτερ Ουέιαντ στο Southern Methodist University του Τέξας εξέτασε  την παλιά υπόθεση χρησιμοποιώντας έναν ειδικό κυλιόμενο διάδρομο με συσκευές μέτρησης της δύναμης. Διαπιστώθηκε ότι οι δυνάμεις που μπορούν να δεχτούν τα πόδια ήταν πολύ μεγαλύτερες από ό,τι είχε εκτιμηθεί παλαιότερα. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις που αναπτύσσονταν όταν ο εξεταζόμενος πήδαγε «κουτσό» με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα ήταν 30% μεγαλύτερες από ό,τι αν έτρεχε κανονικά με τη μέγιστη ταχύτητα.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ



Μετά τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που αρκετοί από αυτούς έχουν αρχίσει να αντιδρούν στην εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» σειρά έχουν και οι Μητροπολίτες. Όσο και αν φαινεται παράξενο ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με την οποία εκφράζει την αντίθεση του με την συνένωση της Κύμης, ενώ καταθέτει και συγκεκριμένη πρόταση για τη εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην επαρχία του.


Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση, δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή, πιστεύοντας ότι η άποψη και των ανθρώπων της Εκκλησίας, στα ζητήματα αυτά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ειδικά στην περιφέρεια.

"Κύριε Υπουργέ,
Επιτρέψατέ μου μέ σεβασμό νά απευθυνθώ προς τό πρόσωπο καί τό αξίωμά σας καί μέ εκτίμησι νά προσβλέψω πρός τό επιτελούμενον έργον, διά τήν καλήν καί χρηστήν διοίκησιν καί δημιουργίαν Κράτους ευνομουμένου.
Ήδη έχει εξαγγελθή σχέδιον του Καποδίστρια 2 καί λαμβάνουν χώραν διαβουλεύσεις αρμοδίων οργάνων καί επιτροπών, εκφράζονται καί διατυπώνονται γνώμες πολιτών καί ενδιαφερομένων φορέων, προκειμένου νά καταρτισθή τό οριστικό κείμενο, πού θά ρυθμίζει την νέα διοικητική διαρρύθμισι της χώρας.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ



Το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων, τα σταυρόλεξα, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, οι κοινωνικές δραστηριότητες, μπορούν να γυμνάσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να βοηθήσουν στην αντικατάσταση των εγκεφαλικών κυττάρων που καταστρέφονται αλλά και στην αντιμετώπιση μελλοντικών νόσων, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ (Alzheimer).
Τα παραπάνω τονίστηκαν σε ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Γρεβενών, από τον ιατρό, διδάκτορα Ιατρικής Σχολής και υπεύθυνο του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλειο Παπαλιάγκα.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Πρόσβαση του πληθυσμού του Νομού Γρεβενών σε υπηρεσίες δημόσια υγείας".


Σύμφωνα με τον κ. Παπαλιάγκα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το κέντρο του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος του ανθρώπου και αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο όργανο. Αποτελείται από δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα (ονομάζονται αλλιώς και νευρώνες), τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με τρισεκατομμύρια συνάψεις. Η σύνδεση αυτή γίνεται μέσω ορισμένων ουσιών, οι οποίες ονομάζονται νευροδιαβιβαστές, εκκρίνονται από το νευρικό κύτταρο στο χώρο μεταξύ αυτού και του επομένου κυττάρου και καθορίζουν την μεταβίβαση του ερεθίσματος. Από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια βρέθηκε ότι, η ποσότητα των πληροφοριών που δέχεται καθημερινά ο εγκέφαλος είναι 34 GB! Έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ο εγκέφαλός μας αλλάζει διαρκώς. Αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου για αλλαγή ονομάζεται πλαστικότητα- όπως για παρδειγμα, ένα αντικείμενο από πλαστελίνη, το οποίο μπορεί διαρκώς να αναδιαμορφώνεται.

ΑΤΟΦΙΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΩΞΗΣ BLOGS ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΡΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Σας χρωστάμε ένα θέμα με τα περί IP και της "σύλληψης" του bloggers Νaxios
Λοιπόν να σας ενημερώσουμε κατ αρχή οτι ο μηχανισμός του Ριρή που είχε στηθεί με στόχο τις διώξεις στα blogs ( που μας έβαζαν και τiς μάσκες περιεχομένου) είναι κρατικός και παρακρατικός...και αξιοποιείται απο τους νυν της νέας διακυβέρνησης ...και μπορεί να τους "πουλησαν" και στοιχεία για τους πρώην...
Τώρα δεν ξέρουμε κατά πόσο είχαν συμμετοχή τότε και κάποιοι "καθεστωτικοί" bloggers της εποχής...

Καταρχην τον δήθεν "υπερόπλο" των IP που πλασάρουν στην Ελλάδα αλα Λιακόπουλο είναι μια απάτη!

ΒΡΑΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΨΑΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Σε μια σεμνή τελετή, που έγινε στο γραφείο του Νομάρχη Πειραιά κυρίου Ιωάννη Μίχα, η πρωταθλήτρια μας Φανή Ψαθά χάρισε το μετάλλιο και το κύπελλο από το πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών όπου έγινε στην Κομοτηνή 6 και 7 Δεκεμβρίου του 2009   στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση. Η Φανή με αυτή της την κίνηση δήλωσε έμπρακτα τις ευχαριστίες από το Νομάρχη Πειραιά, όπου την στηρίζει και την ενθαρρύνει όλα αυτά τα χρόνια, και ο οποίος της δήλωσε να συνεχίσει τις προσπάθειά της αυτή!

Ο Νομάρχης και τα υπόλοιπα μέλη του νομαρχιακού Συμβουλίου υποδέχθηκαν με χαρά την πρωταθλήτρια, ενδιαφέρθηκαν για την πορεία των προπονήσεων και των αγώνων της και υποσχέθηκαν να είναι στο πλάι της για όσο ακόμα χρειαστεί!
Επίσης της χάρισαν το έμβλημα του Πειραιά και έναν κότινο.
Από την πλευρά της, η Φανή Ψαθά, πρότεινε να πραγματοποιηθούν και με την βοήθειά της, όσο είναι δυνατόν, εκδηλώσεις μ αθλητικά θέματα, ημερίδες και κοινωνικο-πολιτικά ολιγοήμερα προγράμματα για τις ευπαθείς και άλλες προβληματικές ομάδες στα πλαίσια της Νομαρχίας.


ΠΗΓΗ:

blogger templates | Make Money Online