Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ


Ο Μανώλης και ο Κυριάκος είναι δύο αρκούδες που στάθηκαν τυχερές από τους πρώτους μήνες της ζωής τους αφού, αν κι έχασαν την μητέρα τους, γνώρισαν την αγάπη από ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων, που τις βρήκε, μωρά ακόμα, και τις «υιοθέτησε» .
Τον Μάιο του 2004, η διεύθυνση δασών Καστοριάς παρέδωσε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου τα δύο αρκουδάκια, ηλικίας τότε μόλις τεσσάρων μηνών. Από τότε, τα ζώα δέχονται τις φροντίδες των ανθρώπων στο Καταφύγιο της αρκούδας, στο Νυμφαίο, ενώ πήραν τα ονόματα του κτηνοτρόφου Μανώλη, που τα βρήκε και της συζύγου του, Κυριακής.
Σημειώνεται ότι τα αρκουδάκια βρέθηκαν από τους σκύλους του κοπαδιού του κτηνοτρόφου, που τα κυνήγησαν και τους επιτέθηκαν. Σώθηκαν, ωστόσο, χάρη στην παρέμβαση του ίδιου, που τα φιλοξένησε στη στάνη του. Όμως, λόγω της παρατεταμένης συμβίωσης των αρκούδων με τους ανθρώπους και την απόλυτη εξοικείωση και εξάρτησή τους από την ανθρώπινη φροντίδα, η επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον είναι αδύνατη.

ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ



Στον κάμπο της Άρτας βρίσκεται το μαρτυρικό Κομμένο, που γράφτηκε στην Ιστορία γιατί δέχτηκε την δολοφονική μανία των Γερμανών στην Κατοχή, που ξεκλήρισαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Παλιότερα είχα γράψει εδώ, για την επέτειο της σφαγής.
Το Κομμένο λοιπόν, τιμής ένεκεν, είχε παραμείνει ως Κοινότητα και δεν πειράχτηκε από τον Καποδίστρια. Έρχεται τώρα όμως ο Καλλικράτης, που δεν χαμπαριάζει από ανόητους συναισθηματισμούς, αλλά μετράει μόνο το "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι..." και ετοιμάζεται να το καταπιεί συνενώνοντάς το με κάποιον άλλο δήμο της ευρύτερης περιοχής του κάμπου.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗ



Δραματική έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν και ο πρόεδρος της Αϊτής, Ρενέ Πρεβάλ, μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ, το χειρότερο εδώ και 200 χρόνια σε αυτή τη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αϊτινός πρόεδρος είπε ότι η πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς έχει καταστραφεί και εξέφρασε φόβους για χιλιάδες νεκρούς κάτω από τα ερείπια. Σε πρώτη φάση τα Ηνωμένα Έθνη συντονίζουν την αποστολή ιατρικών ομάδων από 37 χώρες.

FACEBOOK: ΞΕΦΤΙΖΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ



Αντιδράσεις στη μπλογκόσφαιρα έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθύνων σύμβουλου του Facebook, Mark Zuckerberg την περασμένη εβδομάδα ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται όλο και λιγότερο σημαντική για τους χρήστες του διαδικτύου.

Εν τω μεταξύ, η μπλογκόφερα έχει γεμίσει με κριτικές πάνω στα σχόλια του Zuckerberg. Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι τα σχόλιά του απορρέουν από την αισχροκέρδεια της εταιρείας ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν απλώς την πραγματικότητα.
Ο Zuckerberg δήλωσε στην εκδήλωσε 2009 Crunchies Awards στο Σαν Φρανσίσκο την Παρασκευή ότι τα κοινωνικά πρότυπα αλλάζουν και οι άνθρωποι δεν προσδοκούν ή θέλουν τόση προστασία της ιδιωτικής τους ζωής όσο στο παρελθόν.

"Όταν ξεκινήσαμε, οι άνθρωποι ρωτούσαν «Γιατί να θέλω να βάλω πληροφορίες στο Internet;»" δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης βραβείων για πρωτοβουλίες διαδικτυακής επιχειρηματικότητας.

blogger templates | Make Money Online