Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ


Πριν λίγη ώρα τελείωσε ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών- Θήβα με νίκη υπερ του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής κέρδισε 1-0. Το γκολ έβαλε για ακόμη μία φορά ένας από τους καλύτερους σκόρερ του Ηρακλή, αν όχι ο καλύτερος, Μάριος Σέγγος. Κατά τα άλλα ο αγώνας εκτηλήχθηκε ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς τν απογοητευτική εμφάνιση της διατητού, η οποία συνοδεύτηκε από γιουχαϊσματα.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΖΩΗΣ


Πριν από 100 χρόνια, ένα πλούσιο ζευγάρι έκτισε μία έπαυλη στο Χόλιγουντ και εγκατέστησε έναν σωλήνα ενδοεπικοινωνίας, απ' όπου μπορούσαν να καλούν τους υπηρέτες και να παραγγέλνουν το ουίσκι τους -ένα βολικό κόλπο που όμως δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα κόλπα των σημερινών ιδιοκτητών της.
Σήμερα, και με την ονομασία "Το Μαγικό Κάστρο", η έπαυλη στεγάζει μία παγκοσμίου φήμης κλειστή λέσχη ταχυδακτυλουργών.


ο Νοέμβριο, η λέσχη γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ανέγερση της έπαυλης που τη στεγάζει με ένα γκαλά και διάφορα χάπενινγκ -όπως για παράδειγμα έναν ταχυδακτυλουργό που κατάφερε να απαλλαγεί από τον ζουρλομανδύα που φορούσε, ενώ κρεμόταν στον αέρα από έναν γερανό.
Η λέσχη είναι ανοιχτή μόνο για τα μέλη της, ενώ επισκέπτες επιτρέπονται μόνο ύστερα από πρόσκληση μέλους. Μεταξύ των διάσημων μελών της λέσχης συγκαταλέγονται ακόμη και ο Τζόνι Ντεπ, ο Σον Πεν, ο Τζόνι Κάρσον και οι ταχυδακτυλουργοί Penn & Teller. Εδώ και 46 χρόνια, γενιές ολόκληρες "μάγων" ανταλλάσσουν τα μυστικά της τέχνης τους στα πολυτελέστατα μπαρ της λέσχης, όταν δεν δίνουν παράσταση σε ένα από τα έξι θέατρα που διαθέτει.

Η έπαυλη χτίστηκε από τον πλούσιο τραπεζίτη Ρόλιν Λέιν και τη γυναίκα του Κάθριν, όταν το Χόλιγουντ δεν ήταν παρά ένας σταθμός του τρένου και όχι η πρωτεύουσα της διεθνούς διασκέδασης.

ΠΗΓΗ:

Psaxtiria.com

Η ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Την πιο πράσινη πόλη στον κόσμο, η οποία θα έχει 40.000 κατοίκους και 1.500 επιχειρήσεις, κατασκευάζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίπλα στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι, επενδύοντας για τον σκοπό αυτό 20 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Θα περίμενε κανείς από τα ΗΑΕ και κυρίως από το εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, όπου βρίσκονται αποθέματα σχεδόν 100 δισ. βαρελιών πετρελαίου (το 7,7% των παγκόσμιων αποθεμάτων), να επαναπαυθούν. Φαίνεται, όμως, ότι έχουν βάλει στόχο να αναδειχθούν ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.) και να πουλήσουν σε άλλες χώρες την τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν.

Η Μasdar City
Ονομάζεται Μasdar City («πηγή» στα αραβικά) και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το εμιράτο του Άμπου Ντάμπι. Ο σχεδιασμός της άρχισε το 2008 και τώρα γίνονται οι εργασίες με στόχο να έχει ολοκληρωθεί σε 10-15 χρόνια. Η πρώτη φάση όμως αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα για να αρχίσει να κατοικείται, φιλοξενώντας τελικά 40.000 ανθρώπους και 1.500 επιχειρήσεις. «Στόχος μας είναι η Μasdar City να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Μasdar Dr. Sultan Αhmed Αl Jaber. Η κατασκευή της πιο πράσινης πόλης στον κόσμο, όπου θα παράγεται σχεδόν όλη η ενέργεια που θα απαιτείται για τη λειτουργία της, εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΑΕ (και ειδικά του Άμπου Ντάμπι) να αναδειχθούν σε παγκόσμιο οικολογικό, πολιτιστικό και ενεργειακό κέντρο.

Η πόλη θα έχει έκταση περίπου 6 τ. χλμ. και για την κατασκευή της θα εργάζονται καθημερινά μέχρι να ολοκληρωθεί 60.000

εργάτες.

Ανάμεσα στα έργα που θα ολοκληρωθούν πρώτα θα είναι η κατασκευή ηλιακού συστήματος παραγωγής ενέργειας 40-60 Μεγαβάτ. Με την εγκατάσταση όλων των φωτοβολταϊκών μονάδων αναμένεται ότι θα μπορεί να παράγεται ενέργεια ισχύος 130 Μεγαβάτ.

Τα φωτοβολταϊκά και ηλιακά (ηλιοθερμικά) συστήματα θα παράγουν πάνω από το 80% της ενέργειας που θα χρειάζεται η πόλη. Η υπόλοιπη απαιτούμενη ενέργεια θα παράγεται κυρίως από ανακύκλωση απορριμμάτων και αιολική ενέργεια.

Στόχος είναι επίσης στην πόλη να μην κυκλοφορούν οχήματα που χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο), αλλά όλες οι μετακινήσεις να γίνονται με οχήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Με τον ίδιο τρόπο η πράσινη πόλη θα συνδέεται με το Άμπου Ντάμπι (απόσταση περίπου 17 χλμ.).

Συνεργασία με το ΜΙΤ
Το ενδιαφέρον των ΗΑΕ να αναδειχθούν ισχυρός παίκτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντικατοπτρίζεται στη συνεργασία που προωθείται από τη Μasdar City και το Άμπου Ντάμπι με το κορυφαίο αμερικανικό ίδρυμα ΜΙΤ. Σύμφωνα με τον Dr. Αl Jaber, στόχος είναι να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα πανεπιστημιακής σχολής, του οποίου οι απόφοιτοι θα είναι απόλυτα καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ιδιαίτερα φωτοβολταϊκά κ.λπ.). Για τα ΗΑΕ, η κατασκευή της Μasdar City έχει στόχο:

● Να μην είναι εξαρτημένα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

● Να ενισχυθεί η θέση τους στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά.

● Να αναγνωριστεί το Άμπου Ντάμπι ως τόπος ανάπτυξης τεχνολογίας (σήμερα η τεχνολογία εισάγεται).

● Να ενισχυθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Τεράστιες επενδύσεις
Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν άφησε αλώβητα ούτε τα ΗΑΕ, ειδικά το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι, όπου επικρατούσε κατασκευαστικός πυρετός στα ακίνητα. Πολλές ξένες τράπεζες για να αντιμετωπίσουν δικά τους προβλήματα ρευστότητας αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις επενδύσεις ή μεγάλο μέρος αυτών. Παρ΄ όλα αυτά, η κυβέρνηση των Εμιράτων εξακολουθεί να επενδύει σημαντικά ποσά στην εγχώρια αγορά ακινήτων και έτσι τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί ή κατασκευάζονται μεγάλα έργα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η Μasdar City, όπου η εκμετάλλευση αναμένεται να αποφέρει δισεκατομμύρια στους επενδυτές.


ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

ΜΙΑ ΜΠΙΛΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μία μπίλια η οποία κάνει το γύρω του σπιτιού και μετακινεί ότι αντικείμενο βρίσκει στο πέρασμά της. Δέστε το και σεις ίναι υπέροχο.

ΓΚΑΛΕΡΥ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Image and video hosting by TinyPic

SAMARAS CROFT

Image and video hosting by TinyPic

ΚΑΗΚΕΣ ΝΤΟΡΑ

Image and video hosting by TinyPic

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Πατέρας ενός δίχρονου αγοριού, νεαρός εικονολήπτης με αγγελικό πρόσωπο, εικοσάχρονος αλλοδαπός που «κατέβαζε» στον κοινό υπολογιστή που είχε με τον ανήλικο αδελφό του πορνογραφικό υλικό και λοιποί οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που δρασκέλισαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να εξηγήσουν πώς βρέθηκε στην κατοχή τους το επίμαχο υλικό της ανήλικης πορνογραφίας.



Η «Espresso της Κυριακής» φέρνει στο φως όλες τις λεπτομέρειες της («βαφτισμένης» από τις αστυνομικές αρχές) επιχείρησης «Τσάρλι» και αποκαλύπτει νέα στοιχεία της σοκαριστικής υπόθεσης της παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Πρόκειται για διαστροφή χωρίς όρια, με χαοτικό αριθμό χρηστών, που όπως όλα δείχνουν διευρύνεται διαρκώς τόσο στη διεθνή κοινότητα όσο και στην ελληνική επικράτεια.

Servers Λουξεμβούργου

Για την έναρξη της μεγάλης επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Τσάρλι» στην Ελλάδα το πράσινο φως άναψε με το σήμα των αστυνομικών αρχών του Λουξεμβούργου, το οποίο έφτασε μέσω της Ιντερπόλ πριν από τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με το σήμα, διάφοροι χρήστες του Διαδικτύου προμηθεύτηκαν (κατέβασαν) εικόνες σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2009 έως και τον Απρίλιο του ιδίου έτους, από διάφορα forum, οι servers των οποίων βρίσκονται στο Λουξεμβούργο.

Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις της προμήθειας αυτού του υλικού έπρεπε να αποκαλυφθούν από την τοπική έρευνα των αρμόδιων ελληνικών αρχών, οι οποίες έπρεπε να αναλύσουν τα ψηφιακά πειστήρια που βρέθηκαν. Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο με βούλευμά του στις 14 του περασμένου Σεπτέμβρη διέταξε την άρση του απορρήτου επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου.


18 δευτερόλεπτα!

Ξετυλίγοντας τον μίτο οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι η διαστροφή έχει άριστο κοινωνικό πρόσωπο. Μεταξύ των συλληφθέντων της «φουρνιάς» που προέκυψε από την επιχείρηση «Τσάρλι» είναι και ένας 35χρονος κτηματομεσίτης, που σε δύο μήνες ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Το πορνογραφικό υλικό έκανε εμφάνιση στον υπολογιστή του για 18 δευτερόλεπτα και μέχρι να προλάβει να κάνει με το ποντίκι delete βρέθηκε κατηγορούμενος.


Δώδεκα κατηγορούμενοι

Επειτα από τις καρποφόρες προσπάθειες των Αρχών, η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη. Από προχθές, δέκα δικογραφίες με δώδεκα συνολικά κατηγορούμενους χειρίζονται ισάριθμοι ανακριτές, ενώ σε μία από αυτές εμφανίζεται και ένας αλλοδαπός ανήλικος μαθητής, του οποίου η διαδρομή της σύλληψης σταμάτησε στη ΓΑΔΑ. Επειτα από εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως που εποπτεύει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών αφέθηκε ελεύθερος. Ο μαθητής συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, όταν οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του και η μητέρα του μετά την προσαγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών παρουσιάστηκε για να διευκρινίσει ότι τον υπολογιστή χρησιμοποιούσε και ο μεγαλύτερος γιος της ηλικίας 21 ετών. Ωστόσο, η δικογραφία που συντάχθηκε αφορά και τα δύο αδέλφια. Επειδή όμως η διαδικασία του Αυτοφώρου είχε παρέλθει, ο ενήλικας γιος της οικογένειας θα κληθεί από τον ανακριτή για να δώσει τις εξηγήσεις του τις επόμενες ημέρες.

Ενώπιον της ανάκρισης οι οκτώ από τους δέκα συλληφθέντες δήλωσαν «περιστασιακοί χρήστες που σερφάρισαν από περιέργεια στο Internet και “κατέβασαν” μόνον εικόνες, χωρίς να προχωρήσουν σε περαιτέρω προώθησή τους».

Δικαστική πηγή που έλαβε γνώση των δικογραφιών με τα κατασχεθέντα DVDs κάνει λόγο για εικόνες παιδικής πορνογραφίας που προκαλούν αισθήματα οργής και αποστροφής και που μόνον οι σκοτεινές πλευρές μιας αρρωστημένης ανθρώπινης ύπαρξης αρέσκονται να βλέπουν.


Βιασμός και πνιγμός ανήλικης σε μπανιέρα!

Η «σοδιά» των αστυνομικών ανά την Ελλάδα υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστική, ακόμα και για τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται φωτογραφίες με αποσπάσματα του φρικιαστικού βίντεο που αποτυπώνει τον βιασμό και τον πνιγμό ανήλικου κοριτσιού μέσα σε μπανιέρα. Φωτογραφία από το συγκεκριμένο ανατριχιαστικό βίντεο βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος των φωτογραφιών που είχε αποθηκευμένες στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, μέσα στο κατάστημα ειδών υγιεινής που διατηρεί στην Αθήνα, ένας 36χρονος, πατέρας ενός δίχρονου αγοριού.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ οργανώνει για την ευρύτερη περίοδο των Χριστουγέννων, πολυήμερες εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στον πολυχώρο εκδηλώσεων ΜΥΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (με τη συνεργασία των γραφείων Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και της Δ/νσης Εκπαίδευσης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης) και στόχο έχει την παροχή γνώσεων αλλά και την ευαισθητοποίησή τους με παιδαγωγικό υλικό και οπτικοακουστικά μέσα για την προστασία απειλούμενων ειδών, την ορθολογική διαχείριση των ορεινών δασικών οικοσυστημάτων, την προσέγγιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών απειλών αλλά και την αποδοχή και δράση για την επίλυσή τους.


Οι μαθητές και τα παιδιά που θα παρακολουθούν το πρόγραμμα και θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες δεν θα επιβαρύνονται με κανένα κόστος. Η συμμετοχή τους είναι δωρεάν.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 10.000 μαθητές από όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών. Ο χώρος του ΜΥΛΟΥ προσφέρει προσωπικό ασφάλειας και χώρους που πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας καθώς και προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ.



ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Από τις 28/11

Καθημερινές: για τα σχολεία: 9.00-13.00 και για το κοινό: 18.00-21.00

Σαββατοκύριακα και αργίες: 10.00-21.00

(Επικοινωνία για τα σχολεία και ραντεβού: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, 2310 555920)





Τις παιδαγωγικές δραστηριότητες θα συμπληρώνουν χριστουγεννιάτικες, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σχετικές με το περιβάλλον, διαγωνισμοί ενώ την περιβαλλοντική ενημέρωση θα συμπληρώνουν γιγάντιες εκθεματικές επιφάνειες που θα κοσμούν το χώρο με πληροφορίες καθώς και η έκθεση του «εφήμερου δάσους» που πραγματεύεται το επίμαχο ζήτημα της προστασίας των δασών.



Παιδιά, ελάτε να γίνουμε ΜΥΛΟΣ!!!


ΠΗΓΗ:

Newstrap.gr


blogger templates | Make Money Online