Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

52 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ


Σε 52 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων από τη σφαγή τη Δευτέρα στις νότιες Φιλιππίνες από ένοπλους άνδρες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν και ανέσυραν δύο οχήματα και πέντε επιπλέον πτώματα από σημείο όπου έγινε η σφαγή.

Ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Πόνσε, στρατιωτικός εκπρόσωπος στην περιοχή, είπε ότι τα δύο αυτοκίνητα και τα πτώματα βρέθηκαν σε ένα δεύτερο τάφο στο χωριό Σαλμάν της πόλης Αμπατουάν στην επαρχία Μαγκουιντανάο, 930 χλμ. νότια της Μανίλα.

Τα θύματα, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και βουλευτές, απήχθησαν τη Δευτέρα από ένοπλους άνδρες την ώρα που πήγαιναν να καταθέσουν έγγραφα που ήταν απαραίτητα για κάποιες υποψηφιότητες στις εκλογές του 2010. Στη συνέχεια δολοφονήθηκαν στην επαρχία Μαγκουιντανάο του νησιού Μιντανάο.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και η σύζυγος και οι δύο αδελφές ενός υποψηφίου, καθώς και 13 δημοσιογράφοι. Τα πτώματά βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες. Η πρόεδρος Γκλόρια Αρόγιο κήρυξε χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ένα τμήμα του νησιού.

Ένας πολιτικός σύμμαχος της προέδρου Αρόγιο, ο γιος του κυβερνήτη της επαρχίας, θεωρείται από την αστυνομία ο βασικός ύποπτος για το μακελειό.

ΠΗΓΗ:

Τα Νέα

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online