Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΦΠ

Λίγες ώρες πριν τη σύλληψή της η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη έγραψε το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύτηε στο palema.gr

Άμεση η αντίδραση της διοίκησης της ΕΟΦΠ στα αιτήματα των προπονητών και αθλητών της πάλης, οι οποίοι από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009 πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Αθήνας. Οι άνθρωποι ούτε λεπτό δεν έχασαν. Από όποιο μακρινό σημείο της Ελλάδας και αν ξεκίνησαν, οπουδήποτε και αν μένουν πρωί-πρωί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου βρέθηκαν στην Αθήνα πολύ κοντά στην ομοσπονδία για να σκεφτούν, να συσκεφτούν και να δώσουν … τη λύση.

Aποφάσισαν να μαζευτούν πολλοί μαζί και να πάνε στην αρμόδια κατά την άποψή τους αρχή: την αστυνομία! Εκεί αφού κατήγγειλαν τους «καταληψίες» σαν ενοχλητικούς, παρείσακτους και επικίνδυνους, αξίωναν από τους αστυνομικούς να παρέμβουν για να τους απομακρύνουν. Ξεχνάνε μάλλον, μέσα στη βιασύνη τους να εξυπηρετήσουν το άθλημα, πως όλοι αυτοί είναι μέλη τους, είναι οι αθλητές που αγωνίζονται, οι πρωταθλητές που ανεβαίνουν στα βάθρα, οι προπονητές που μοχθούν και απλήρωτοι στηρίζουν το άθλημα, οι γονείς των παιδιών που δεν βρίσκουν αγώνες να λάβουν μέρος και οι παράγοντες που τη στήριξή τους αποζητούν. Ξεχνάνε πως όλοι αυτοί -και μόνο αυτοί- είναι ο κόσμος του αθλήματος που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο που έχει "δελτίο" στην πάλη, να πάει στα γραφεία της Ομοσπονδίας, να καθίσει να συζητήσει με τον κόσμο και όχι να φέρεται με αυτόν τον καθ' όλα απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, ξεχνώντας ότι κάποτε υπήρξε αθλητής και ο ίδιος. Βέβαια δεν είναι ο μόνος. Και πολλοί άλλοι από το παρόν συμβούλιο δεν θυμούνται την μακρινή εποχή που πέρασαν από το άθλημα. Θα περίμενε κανείς, ειδικά αυτοί, να δώσουν το παρόν στη μεσημεριανή συνέντευξη τύπου -όπου και εκλήθησαν- ώστε να βοηθήσουν το διάλογο, όχι να απέχουν και να προκαλούν, επιβεβαιώνοντας έτσι το σενάριο που τους θέλει να ενδιαφέρονται μόνο για τη διευθέτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων προς … εξυπηρέτηση των υμετέρων! Γιατί κύριοι ξεχνάτε τόσο εύκολα; Είναι πολύς ο καιρός που πέρασε ή κάτι άλλο έχει αδυνατίσει τη μνήμη σας;

Ευτυχώς που τα αρμόδια αστυνομικά όργανα γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, αντελήφθησαν άμεσα το κενό του αιτήματός τους, εφόσον οι «καταγγελλόμενοι» είναι ταυτόχρονα και μέλη της ομοσπονδίας (γιατί ναι, προπονητές, αθλητές, παράγοντες μέλη της ομοσπονδίας είναι αν δεν το ξέρετε!) και έχουν κάθε δικαίωμα να παρευρίσκονται στους χώρους της.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online