Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Η ANNIE LENNOX ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2009


Για τον αγώνα της κατά του AIDS στη νότια Αφρική τιμήθηκε με το βραβείο «Γυναίκα της Ειρήνης 2009» η τραγουδίστρια Annie Lennox.



Στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Βραβευθέντων με Νομπέλ στη γερμανική πρωτεύουσα, μία ομάδα ανθρώπων που έχουν τιμηθεί για την προσφορά τους με Νομπέλ Ειρήνης απένειμαν το βραβείο στην Annie Lennox.

Η τραγουδίστρια παρέλαβε το βραβείο από τον Νοτιοαφρικανό Νομπελίστα Ειρήνης, Φρεντερίκ ντε Κλερκ, φορώντας ένα μπλουζάκι όπου αναγραφόταν «HIV Positive» (Θετική στον ιό HIV).

Με πρωτοβουλία της την άνοιξη του 2007, προσκάλεσε 23 τραγουδίστριες να ηχογραφήσουν έναν δίσκο τα χρήματα του οποίου (1,3 δισεκατομμύρια ευρώ) διατέθηκαν στην αγορά φαρμάκων, την παροχή ενημέρωσης και την προστασία των γυναικών και των παιδιών στη νότια Αφρική κατά του AIDS.

Παρέλαβε το βραβείο εκφράζοντας τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τη διάκριση αυτή που αφιέρωσε σε «όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον κόσμο για να μειώσουν τις καταστροφές αυτής της πανδημίας».

«Παίρνω αυτό το βραβείο εκ μέρους τους, αυτές το αξίζουν πραγματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διήμερη σύνοδος των τιμηθέντων με Νόμπελ Ειρήνης.





ΠΗΓΗ:

Cosmo.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online