Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΕΡΠΕΤΟ


Οι ερευνητές στην Κίνα και τη Βρετανία λένε ότι έχουν ανακαλύψει τα απολιθώματα από ένα νέο είδος ιπτάμενου ερπετού που έζησε πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια.
Το όνομα του είναι Darwinopterus, λόγω του Δαρβίνου.

Τα 20 νέα απολιθώματα που βρέθηκαν στη βορειοανατολική Κίνα μοιάζουν τόσο με τους πρωτόγονους όσο και με τους πιο εξελιγμένους πτερόσαυρους ή αλλιώς τα ιπτάμενα ερπετά.
Οι πτερόσαυροι ήταν ιπτάμενα ερπετά, τα οποία έζησαν πριν από 65 – 220 εκατομμύρια χρόνια. Μέχρι τώρα οι ερευνητές γνώριζαν την ύπαρξη δύο ομάδων πτερόσαυρων, τους πρωτόγονους, που είχαν μακριές ουρές και τους πιο εξελιγμένους, που είχαν κοντές ουρές. Οι νέες ανακαλύψεις σκελετών στη Κίνα φαίνεται να συμπλήρωσαν το κενό που υπήρχε όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του είδους.

Ο Darwinopterus έχει κεφάλι και λαιμό εξελιγμένου πτερόσαυρου, ενώ ο υπόλοιπος σκελετός του είναι σαν αυτόν τον πρωτόγονων ζωών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ύπαρξη τους αποδεικνύει τη σταδιακή μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο. Τα νύχια του είναι εξαιρετικά μακριά και τα δόντια του πολύ μυτερά, πρόκειται για ένα πλάσμα που ήταν προορισμένο να είναι κυνηγός.

Οι ειδικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να βρεθούν κι άλλα απολιθώματα.


ΠΗΓΗ:

Blu Planet

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online