Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΤΑΝΑΪΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ;

Ο περιβαλοντικός σύλλογος Ταναϊς έβγαλε το δηλητήριο που προσπαθούσε τόσο καιρό να το κρύψει, αλλά δυστυχώς δεν το κατάφερε.

Για τους μη γνωρίζοντες το θέμα ας πάρω τα πράγματα από την αρχή: Ο σύλλογος Ταναϊς από την στιγμή που δημιουργήθηκε βρισκόταν στην αφάνεια. Όμως το καλοκαίρι του 2009, όταν ξέσπασε το πρόβλημα του νερού στο Δήμο Μεσσαπίων του Νομού Ευβοίας, προσπάθησαν να πατήσουν στις πλάτες του Περιβαλλοντικού Συλλόγου των Ψαχνών Γαία για να βγουν από το σκοτάδι και τελικά εν μέρει τα κατάφεραν.

Πριν δύο μήνες, με πρωτοβουλία του συλλόγου Γαία δημιουργήθηκε μία διασυντονιστική επιτροπή από συλλόγους και φορείς της περιοχής για να γίνει πιο οργανωμένος ο αγώνας για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος. Σε αυτή την επιτροπή συμμετείχε και η Ταναϊς χωρίς να δείξει κανένα σημάδι αποστασιοποίησης ή διαφοροποίησης στον αγώνα.

Όμως λίγες μέρες πριν την εκδήλωση που έγινε στο Λύκειο Ψαχνών για ενημέρωση του λαού για το εξασθενές χρώμιο, αυτό έγινε περίπου πριν τρεις εβδομάδες, άρχισε το δηλητήριο να εκχυλίζει από το στόμα του Γρμματέως της Ταναϊδος κύριο Νικόλαο Φρατζή. Στην αρχή το δηλητήριο ήταν ναμειγμένο με μέλι. Δηλαδή προσπαθούσε με εκλεπτυσμένο τρόπο να υπερισχύσει η άποψη η δική του ή της γραμμής που ακολουθούσε. Όμως με τις μέρες το μέλι σώθηκε και το δηλητήριο εκχύλιζε πεντακάθαρο χωρίς να μειγνύεται με τίποτα άλλο.

Απότέλεσμα αυτού ήταν να θεωρεί ο σύλλογος Ταναϊς ότι είναι ο μπροστάρης του αγώνα και ότι μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και για την επίλυση του προβλήματος, υποδεικνύοντας λύσεις οι οποίες είναι ακριβώς αντιγραφή από τις λύσεις που είχε προτείνει ο σύλλογος Γαία. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά προσπαθούν να πάρουν και μέλη απο τη Γαία προς το μέρος τους και νομίζω πως τα καταφέρνουν άριστα.


0 Comments:

blogger templates | Make Money Online