Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΑΥΡΗΣ ΓΑΤΑΣ



Κάθε 17 Νοεμβρίου πέραν από την εορτή του Πλουτεχνείου εορτάζουμε και την Παγκόσμια Ημέρα Μαύρης Γάτας.

Το πιο έντονο σημείο πάνω στις μαύρες γάτες είναι σίγουρα τα μάτια. Καμία άλλη γάτα δεν έχει μάτια που μπορούν να σας υπνωτίσουν, να κάνουν την αναπνοή σας να κοπεί, να σας διαπεράσουν με το βλέμα τους και στο τέλος μένοντας άναυδοι να αναρωτιέστε για το ποιος εξημέρωσε ποιον.
Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα πράγματα για τις γάτες. Τους έχουν αποδοθεί πολλές φορές ακόμα και υπερφυσικές δυνατότητες, όπως το ότι βλέπουν την αύρα ενός ανθρώπου, το ότι μπορούν να δουν το φάντασμα ενός πεθαμένου, ή το ότι μπορούν να προβλέψουν ένα σεισμό ή μεγάλες καταστροφές.

Βέβαια βλέποντας όλα αυτά από μια άλλη όψη, με το γυαλιστερό τους τρίχωμα και τις αινιγματικές τους ιδιότητες, έχουν θεωρηθεί μυστήριες, δαιμονικές ή και ότι προκαλούν κακοτυχία. Ανάλογα με τις εποχές και τον εκάστοτε πολιτισμό, οι μαύρες γάτες είτε είναι κυνηγημένες και σκοτώνονται ή βασανίζονται, είτε δεν είναι επιθυμητές.
Κι αυτό γιατί είναι σαν μινιατούρα ενός πάνθηρα, γιατί με τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κινούνται ταχύτερα και ξεγλυστρούν στο σκοτάδι, ή γιατί το τρίχωμα τους, τους δίνει τη δυνατότητα σχεδόν να εξαφανίζονται στο σκοτάδι. Σε όλους σίγουρα θα έχει τύχει να δούμε κάτι να περνάει αστραπιαία από μπροστά και να μείνουμε με την απορία για το τι ήταν (ίσως ήταν μια μαύρη γάτα!)

Ό,τι και να ισχύει όμως από τα παραπάνω το θέμα είναι ότι οι μαύρες γάτες έχουν κάτι που "εξιτάρει" τη φαντασία των ανθρώπων.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online