Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ


Την αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκάλεσε η απόφαση να εκδικαστεί τελικά στην Αμφισσα και όχι στη Χαλκίδα, η υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια....



«Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», παρατήρησε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Δημήτρης Τσοβόλας, και πρόσθεσε:

«Ως συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού» (σ.σ. όπου είχε γίνει η δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ).

Αρχικά, η δίκη είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας, για λόγους ασφαλείας. Ακολούθησαν όμως έντονες διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και άλλων φορέων, που υποστήριξαν ότι η Χαλκίδα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και, επομένως, είναι εύκολη η μετάβαση μεγάλου αριθμού πολιτών, που θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν ή να διαδηλώσουν κ.ά.

Επίσης, η αστυνομία της Χαλκίδας ζητούσε να μην διεξαχθεί η δίκη εκεί, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια η δίκη.


ΠΗΓΗ:
Τρωκτικό

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online