Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΣΗΜΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΚΔΙΔΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ


Επί έξι χρόνια κράτησε την ταυτότητά της μυστική. Όμως την Κυριακή το μυστήριο λύθηκε. Στην πρώτη σελίδα των «Σάντεϊ Τάιμς» και στο μπλογκ της, μία επιστήμονας από το Μπρίστολ αποκαλύφθηκε ως η Ωραία της Ημέρας, η Βelle de Jour που υπέγραφε στο Ίντερνετ το «Ημερολόγιο ενός Κολ Γκερλ του Λονδίνου».

Η 34χρονη δρ Μπρουκ Μανιάντι, ειδική στον παιδικό καρκίνο, είπε πως αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι η Ωραία επειδή το στρες από την προσπάθεια να κρύβει την ταυτότητά της ήταν εξουθενωτικό. «Δεν μπορούσα να πάω ούτε στο πάρτι για την παρουσίαση του βιβλίου μου», είπε. Το ενδιαφέρον για την ταυτότητά της αυξήθηκε όταν το εν λόγω βιβλίο με τις αναμνήσεις της από τη δουλειά της ως κολ γκερλ έγινε τηλεοπτική σειρά.


Το μεγάλο μυστικό
Η δρ Μανιάντι εξήγησε πως άρχισε να εκδίδεται για να χρηματοδοτήσει το διδακτορικό της, καθώς χρειαζόταν μια δουλειά που να της αφήνει αρκετό χρόνο για να μελετάει. Είπε στους «Σάντεϊ Τάιμς» πως εργάσθηκε ως πόρνη από το 2003 έως το τέλος του 2004 και πως έβρισκε τη δουλειά αυτή «πολύ πιο ευχάριστη» από τις βάρδιές της στην άλλη της δουλειά, ως προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Δεν ήθελα να κουβαλάω άλλο αυτό το μεγάλο μυστικό», είπε στην εφημερίδα, ενώ φοβόταν επίσης πως ένας πρώην φίλος της μπορεί να αποκάλυπτε την πραγματική ταυτότητα της Ωραίας της Ημέρας (το ψευδώνυμό της είναι από την ταινία του 1967 «Βelle de Jour» του Λουίς Μπουνιουέλ με την Κατρίν Ντενέβ). Η «Γκάρντιαν» ανέφερε χθες ακόμη έναν λόγο- ότι η «Ντέιλι Μέιλ» ήταν έτοιμη να δημοσιεύσει ένα θέμα γι΄ αυτήν.

Μία οργάνωση κατά της πορνείας την κατηγόρησε ότι με τις δηλώσεις της προσδίδει γοητεία σ΄ ένα «φρικτό εμπόριο». Ωστόσο μερικές εκδιδόμενες γυναίκες καλωσόρισαν την αποκάλυψή της ως απόδειξη ότι δεν είναι όλες οι πόρνες θύματα και χρήστες ναρκωτικών. Η δρ Μανιάντι είπε στους «Σάντεϊ Τάιμς» ότι ως κολ γκερλ έκανε σεξ με «δεκάδες ώς εκατοντάδες άνδρες» και πως ήταν «πολύ τυχερή» γιατί δεν της έτυχαν κακές εμπειρίες. Χρέωνε 300 στερλίνες (340 ευρώ) την ώρα για τις υπηρεσίες της, οι 200 από τις οποίες ήταν δικές της για να καλύπτει τα έξοδά της όσο έκανε το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Σταμάτησε να εκδίδεται στα τέλη του 2004, αφού κέρδισε αρκετά χρήματα από τις συμφωνίες για το βιβλίο και την τηλεοπτική σειρά. Σήμερα εργάζεται για την πανεπιστημιακή Πρωτοβουλία του Μπρίστολ για την Έρευνα της Παιδικής Ηλικίας (ΒΙRCΗ). «Αυτή η πλευρά του παρελθόντος της δρος Μανιάντι δεν αφορά τον σημερινό της ρόλο στο πανεπιστήμιο», ανακοίνωσε χθες το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ σχετικά με τις αποκαλύψεις της ακαδημαϊκού.

Δεν τις εξέπληξε
Η «Γκάρντιαν» σημειώνει πως μέλη οργανώσεων εκδιδομένων γυναικών δεν φάνηκαν να εκπλήσσονται από το γεγονός ότι μια μορφωμένη γυναίκα όπως η Μανιάντι εργαζόταν ως πόρνη. «Πολλές που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ είναι ακαδημαϊκοί- η μόρφωση είναι μια πολύ ακριβή συνήθεια», λέει η Κάθριν Στίβενς, ακτιβίστρια της Διεθνούς Ένωσης Εργατών του Σεξ, η οποία εκδιδόταν επί 10 χρόνια. «Στο μπορντέλο στο οποίο δούλευα, νομίζω ότι ήμουν η μόνη που δεν έκανα διδακτορικό».

ΠΗΓΗ:
Madata.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online