Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


ΠΛΗΡΗ απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους ζητά η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νosmoke.gr, η οποία με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικεί να καταργηθούν όλες οι εξαιρέσεις και τα «παραθυράκια» που απορρέουν από την υπουργική απόφαση Αβραμόπουλου.

Παράνομες χαρακτηρίζει τις εξαιρέσεις αυτές η ΜΚΟ και καλεί το ΣτΕ να ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση για τις διαδικασίες υλοποίησης των αντικαπνιστικών μέτρων, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του νόμου.

Για παράδειγμα, η οργάνωση αναφέρει πως η πρόβλεψη της υπουργικής απόφασης περί δημιουργίας διαχωριστικού ύψους τουλάχιστον 2 μέτρων σε νυχτερινά κέντρα άνω των 300 τ.μ., έρχεται σε αντίθεση με την απαίτηση της νομοθεσίας για ύπαρξη πλήρους διαχωρισμού του χώρου καπνιζόντων. Ενστάσεις διατυπώνει η ΜΚΟ και για την πρόβλεψη εξαίρεσης από την πλήρη απαγόρευση των εξωτερικών χώρων καταστημάτων, οι οποίοι είναι σκεπασμένοι. «Παραβιάζει τον νόμο, καθώς αυτός εξαιρεί από την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος μόνον τους εξωτερικούς χώρους και όχι και τους στεγασμένους», υπογραμμίζεται στην προσφυγή, στην οποία τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας των εξαιρέσεων καθώς αντιβαίνουν σε σειρά διατάξεων του Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου.

ΠΗΓΗ:
Τα Νέα

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online