Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η GOOGLE ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ


Με την Microsoft να γλεντάει την πρόσφατη συμφωνία με την Yahoo στον χώρο της αναζήτησης και με την Bing να κλέβει ένα μικρό κομμάτι στον τομέα αυτό από την Google, πιστεύατε ότι η τελευταία θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια? Αμ δε...
Ο γίγαντας που λέγεται Google δεν το βάζει κάτω. Οι υπεύθυνοι εργάζονται μυστικά σε ένα καινούργιο σχέδιο: την επόμενη γενιά του Google Search. Και δεν μιλάμε για καμιά μικρή αναβάθμιση αλλά για μια τελείως καινούργια δομή. Ας δούμε όμως καλύτερα τι λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι της Google:

"Τους τελευταίους μήνες, μια μεγάλη ομάδα από Googlers εργάζεται σε ένα μυστικό σχέδιο: την αρχιτεκτονική της επόμενης γενιάς για την αναζήτηση στο διαδίκτυο μέσω της Google. Είναι το πρώτο βήμα στην διαδικασία που θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις δυνατότητες στους τομείς του μεγέθους, της ταξινόμησης, της ταχύτητας, της ακρίβειας και της περιεκτικότητας των αποτελεσμάτων αλλά και σε άλλους παράγοντες στην αναζήτηση. Η καινούργια αρχιτεκτονική βρίσκεται στα παρασκήνια της μηχανής αναζήτησης, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν κάποια διαφορά στα αποτελέσματα, αλλά οι web developers και οι γνώστες στην αναζήτηση, ίσως παρατηρήσουν μερικές διαφορές. Για το λόγο αυτό εγκαινιάσαμε μια σελίδα προεπισκόπησης προκειμένου να συλλέξουμε παρατηρήσεις από την χρήση της".
Παρά την παραπάνω μετριοπαθή στάση των υπευθύνων της Google, κάποιοι που έχουν δοκιμάσει αυτήν την πειραματική έκδοση της καινούργιας αρχιτεκτονικής δηλώνουν ότι είδαν διαφορές και μάλιστα μεγάλες.
Εν τω μεταξύ, αν θέλετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

ΠΗΓΗ:

psaxtiria.com

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online