Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Η NASA ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΙΣ 21/12/2012


Η NASA αποφάσισε επιτέλους να διαψεύσει την γενικευμένη πλέον φήμη, ότι η γη πρόκειται να καταστραφεί την 21/12/2012, από τη σύγκρουσή της με κάποιον μυστηριώδη πλανήτη. Οι επιστήμονες της, ανάρτησαν άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας, δια του οποίου διαβεβαιώνουν την ανθρωπότητα πως «τίποτα το κακό δεν θα συμβεί στη γη το 2012». Ο λόγος της δημοσίευσης του άρθρου, φαίνεται να είναι η πλημμύρα των ερωτημάτων που της απευθύνονται από το κοινό, και που έχουν σχέση με τη πολύ διαδεδομένη τελευταία, «προφητεία της καταστροφής».

Το γεγονός ότι η δημοσίευση ήρθε μια μόλις εβδομάδα πριν τη παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας 2012, δεν έβλαψε καθόλου το μπλοκμπάστερ του σκηνοθέτη Roland Emmerich. Η NASA διευκρινίζει, πως η άποψη ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012, ξεκίνησε λόγω των ισχυρισμών ότι ο πλανήτης Nibiru, που είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι Σουμέριοι, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη γη.



«Η καταστροφή αυτή είχε αρχικά προβλεφθεί για το Μάιο του 2003, αλλά όταν παρήλθε αυτή η ημερομηνία, άρχισαν να μιλάνε για τον Δεκέμβριο του 2012», λέει η NASA.

Η λογική πίσω από αυτή την αλλαγή ημερομηνίας, ξεκινάει από το πολιτισμό των Μάγια, των οποίων το ημερολόγιο, που αρχίζει από το 3114 πΧ, φαίνεται να τελειώνει με το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε, λέει η NASA. «Όπως δεν θα πάψει να υπάρχει το ημερολόγιο της κουζίνας σας μετά την 21/12/12, έτσι και το ημερολόγιο των Μάγια, δεν θα πάψει να υπάρχει. Η συγκεκριμένη ημερομηνία, απλά ολοκληρώνει μια μακριά περίοδο την οποία όμως θα ακολουθήσει μια άλλη».

Έχοντας καταρρίψει τον κεντρικό πυρήνα του 2012, η NASA συνεχίζει με την αποδόμηση και άλλων καταστροφολογικών σεναρίων, πριν ασχοληθεί με αυτό της κινηματογραφικής ταινίας. Η εν λόγω ταινία βασίζεται στο σενάριο της μετατόπισης των πόλων, μιας μαγνητικής αντιστροφής των πόλων της γης, που συμβαίνει περίπου κάθε 400.000 χρόνια. Στη ταινία όμως, η θεωρία αυτή «ξεχειλώνετε» λιγάκι, καθώς η κρούστα της γης φαίνεται να μετατοπίζεται μέσα σε διάστημα ωρών, έτσι ώστε να προκληθεί ένα πελώριο τσουνάμι, που καλύπτει έως και τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Η άποψη της NASA είναι: «Από όσα γνωρίζουμε, μια μαγνητική αντιστροφή δεν προκαλεί ζημιά στη ζωή επάνω στη γη». (Αν όμως ήσουν κάποιο πουλί που βασίζεται στο μαγνητικό πεδίο προκειμένου να προσανατολισθεί…).


ΠΗΓΗ:

Το Τεφτέρι

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online