Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

VIAGRA ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Ενα φάρμακο που μέχρι πρότινος είχε αντικαταθλιπτική δράση υπόσχεται να χαρίζει στο εξής νύχτες πάθους στις γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο. Οι επιστήμονες είδαν ότι η γυναικεία έκδοση χαπιών -όπως εκείνα που χορηγούνται στους άντρες- ναι μεν κατάφερε να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, αλλά όχι και να απογειώσει τη γυναικεία λίμπιντο. Ετσι, αποφάσισαν να ποντάρουν αυτή τη φορά πιο… ψηλά, με ένα φάρμακο που δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Ο λόγος για το ενεργό συστατικό flibanserin της γερμανικής εταιρείας Boehringer, το οποίο πέρασε με επιτυχία και τα τελευταία στάδια των δοκιμών, καταφέρνοντας να χαρίσει αυξημένη ερωτική επιθυμία και ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές σε γυναίκες που υπέφεραν από μειωμένες ορμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δοκιμές συμμετείχαν γυναίκες που βρίσκονταν στη φάση της προεμμηνόπαυσης και υπέφεραν από τη λεγόμενη «διαταραχή υποτονικής ερωτικής επιθυμίας».

Η γερμανική εταιρεία έχει ζητήσει ήδη άδεια πώλησης του συγκεκριμένου φαρμάκου από τις αμερικανικές αρχές. Την περασμένη Κυριακή παρουσίασε τα επίσημα αποτελέσματα των πειραμάτων της στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Σεξουαλική Ιατρική, που πραγματοποιήθηκε στη Λιόν. Οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας επισήμαναν ότι το φάρμακο, που αναμένεται να περάσει στην ιστορία ως η πρώτη μη ορμονική θεραπεία για τη χαμηλή γυναικεία λίμπιντο, θα λαμβάνεται μία φορά την ημέρα.

«Τα αποτελέσματα του φαρμάκου είναι ξεκάθαρα. Τα πειράματα που έγιναν πάνω σε 5.000 Ευρωπαίες και Αμερικανίδες, ηλικίας 18 έως 45 ετών, έδειξαν αύξηση 40% των ημερών κατά τις οποίες είχαν σεξουαλικές επαφές ή αισθάνονταν έντονη επιθυμία για να έχουν» δήλωσε η Ροσέλα Νάπι, καθηγήτρια Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάβια και συντονίστρια της μελέτης στην Ευρώπη. «Το φάρμακο δρα στο επίπεδο των νευροδιαβιβαστών, δηλαδή πάνω στη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη και τη νοραδρεναλίνη. Ανάβει τον πόθο, κάνει λιγότερο αισθητό το στρες και χαρίζει ενέργεια στη σχέση με τον παρτενέρ. Εχει την ιδιότητα να καταστέλλει το υπερεγώ και να αναδεικνύει την πιο ενστικτώδη πλευρά της γυναίκας».

ΠΗΓΗ:
Espressonews

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online