Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΠΗΡΕ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΑ 17 ΤΟΥ

Ένας νεαρός αυστριακός παιδί-θαύμα, που είχε μπει στο πανεπιστήμιο μόλις στα 13 του χρόνια, ολοκλήρωσε ήδη τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές του και παίρνει σήμερα το «Μάστερ» του στην ηλικία των 17 ετών, όταν οι συνομήλικοί του δεν έχουν καν τελειώσει το σχολείο.
Με το κατόρθωμά του, ο Μάριαν Κόγκλερ έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία κάτοχος «Μάστερ» και γενικά μεταπτυχιακού τίτλου στην αυστριακή ιστορία. Ο αξιοθαύμαστος νέος είχε εισπράξει αντιδράσεις έκπληξης (επόμενο είναι..), αλλά και θαυμασμού από τους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία συμφοιτητές του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου πήρε «Μάστερ» στην «υπολογιστική νοημοσύνη».
Ο Κόγκλερ θα συνεχίσει για να πάρει το διδακτορικό του από τη Σχολή Πληροφορικής του ίδιου πανεπιστημίου.

Οι γονείς του παρατήρησαν το χάρισμα του γιού τους πολύ γρήγορα, καθώς μπορούσε να διαβάζει ήδη από την ηλικία των δύο ετών.
Τελείωσε το λύκειο στα 15 χρόνια του κι ενώ ήδη σπούδαζε στο πανεπιστήμιο (!), δίνοντας εξετάσεις παράλληλα τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσα από μια ιδιόρρυθμη ρύθμιση που είχε γίνει από τις αυστριακές εκπαιδευτικές Αρχές ειδικά γι’ αυτόν.

ΠΗΓΗ:


ENET

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online