Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ‘Κλιματικές αλλαγές και περιβαλλοντικά εγκλήματα στην Εύβοια’ των ‘ενεργών πολιτών’

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών αλλά και φορέων περιβάλλοντος έγινε η εκδήλωση των ‘ενεργών πολιτών Εύβοιας’ την Δευτέρα 14-12-2009 στην Χαλκίδα με την συμμετοχή της κας Μαργαρίτας Καραβασίλη, ειδική γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και των εκπροσώπων του WWF Ελλάς Αχιλλέα Πληθάρα και της Greenpeace Τάκη Γρηγορίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του εκπροσώπου των ‘ενεργών πολιτών’ Κώστα Χαϊνά που αναφέρθηκε στους στόχους της κίνησης, στις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες της κίνησης το προηγούμενο διάστημα και στις επόμενες πρωτοβουλίες για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν το νομό μας. Σημείωσε ότι, χαιρόμαστε όλοι για την παρουσία της κας Καραβασίλη στην εκδήλωση, μια γνωστή φίλη στο περιβαλλοντικό κίνημα από παλιά, που πέρα από την ξεχωριστή σημασία που έχει ως συμβολική κίνηση του Υπουργείου περιβάλλοντος στην πολύπαθη Εύβοια, είναι και ένας νέος τρόπος επικοινωνίας της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τους πολίτες που μας ξάφνιασε ευχάριστα, αφού δεν έχουμε μάθει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας παρόμοιες συμπεριφορές. Και σημείωσε ότι, ασφαλώς όλοι θα κριθούμε και ειδικά η κεντρική εξουσία από τα αποτελέσματα που θα έχουμε γενικά αλλά και ειδικά στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο νομός μας.

Πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες πήραν το λόγο – αφού η εκδήλωση έδωσε έμφαση στην συμμετοχή των πολιτών και περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι παραδοσιακοί χαιρετισμοί και τα πρωτόκολλα – και έθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Απευθυνόμενοι στην κα Καραβασίλη σημείωσαν ότι έχουν πολλές προσδοκίες και στηρίζονται στο πρόσωπό της για λύσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα του νομού.
Η κα Καραβασίλη παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τις παρεμβάσεις των πολιτών και των εκπροσώπων των συλλόγων και δεν έπαψε ούτε στιγμή να σημειώνει τα θέματα και τα προβλήματα που αναδείκνυαν μέσα από τις ομιλίες τους. Δεν υποσχέθηκε εύκολες λύσεις αφού πολλά προβλήματα χρονίζουν εδώ και δεκαετίες. Στην παρέμβασή της σημείωσε με έμφαση την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών και των κοινωνικών οργανώσεων στον αγώνα για το περιβάλλον. Σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της ειδικής γραμματείας περιβάλλοντος, είναι η ενίσχυση του σώματος επιθεωρητών περιβάλλοντος με νέο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις μεγάλες ανάγκες εποπτείας και επιθεώρησης που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Τόνισε ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα χρειάζονται ενωτικές προσπάθειες όλης της κοινωνίας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι βασική προϋπόθεση και δεν αρκεί μόνο η πολιτική βούληση και ο έλεγχος. Στην προσπάθεια αυτή σημείωσε με έμφαση αλλά και σημασία την συμμετοχή της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αλλά και των υπολοίπων κοινωνικών φορέων στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Η υπόθεση περιβάλλον μας χρειάζεται όλους είπε με σημασία.

Τέλος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έρθει και πάλι στην Εύβοια για να ξαναβρεθεί με τους πολίτες και τους εκπροσώπους όλων των φορέων για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων όπως του νερού της Μεσσαπίας και της Αρτάκης, αλλά και άλλων μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων του νομού.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης από την πλευρά των ‘ενεργών πολιτών’ τονίστηκε ότι ο αγώνας συνεχίζεται με ένταση των προσπαθειών, με ενωτικές πρωτοβουλίες που θα βάζουν μπροστά στις μεγάλες ευθύνες τους την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν τους πολίτες και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους ως ενοχλητικούς που τους χαλάνε την αιώνια ησυχία τους.

ΠΗΓΗ:

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online