Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥΤελικά το πρόβλημα της μολύνσεως του νερού από το εξασθενές χρώμιο, δεν βλέπω να λύνεται. Παρόλη την προσπάθεια που κάνουν οι σύλλογοι του Δήμου Μεσσαπίων, με πρωτεργάτη τον Οικολογικό-Περιβαλλοντολογικό και Πολιτιστικό σύλλογο Γαία, εμφανίζονται πολλά εμπόδια στον αγώνα αυτό. Το τελευταίο εμπόδιο είναι ένα Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Εύβοιας.Αυτό το Δελτίο Τύπου λέει τα εξής:
"Έχει παρατηρηθεί, κάποιοι να κάνουν αγώνες με Δελτία Τύπου για κάθε θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ κάποια μέσα ενημέρωσης αποδέχονται εξ ορισμού πως ότι γράφουν οι αγωνιζόμενοι των Δελτίων Τύπου δεν αμφισβητούνται.
Επειδή λοιπόν δεν μπορούν να τοποθετήσουν απέναντι τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με αλήθειες, το προσπαθούν με διαστρεβλώσεις.
Πρώτος διδάξας είναι ως γνωστόν ο Γκαίμπελς, αλλά οι μαθητές του πολλοί.
Επειδή όμως ορισμένοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το αλάθητο του Πάπα, με αυτές τις μεθόδους προσπαθούν να πείσουν ότι ποτέ δεν κάνουν λάθος, αφού άλλωστε στην αρμοδιότητα για το νερό έχουν επενδύσει αρκετά.
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για να τελειώνουμε ότι η ύδρευση, η αποχέτευση, τα απορρίμματα κ.λ.π είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, μέσω της Διεύθυνσης Υγείας και μέσα στα όρια που θέτει η πολιτεία, δεν μπορεί να θέσει δικά της όρια η Διεύθυνση Υγείας.
Επαναλαμβάνουμε όμως ότι δεν έχει δικαίωμα να αναλάβει το έργο να βρει καλό νερό, να κάνει όλα αυτά που προτείνουν ορισμένοι, γιατί δεν έχει αρμοδιότητα από το Νόμο.
Αν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν καλύτερα το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, θα καταλάβουν ότι η απάντηση είναι σαφέστατη και τα πράγματα ολοκάθαρα.
Αν όμως κάποιος θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις από το πουθενά και είναι μαθητής του μεγάλου δασκάλου, ξέρει τι να κάνει"

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online