Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία αστυνομικός και η άλλη διαδηλώτρια, και ένας άνδρας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδιών που εκδηλώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η 55χρονη διαδηλώτρια Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία είναι μαθηματικός και μέλος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν πέρασε από πάνω της μηχανή αστυνομικού και διεκομίσθη στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πορείας τραυματίστηκε ελαφρά και η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή», Έλλη Ζώτου, η οποία μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δύο άνδρες της ομάδας «Δ».

Συνεχίζονται τα επεισόδια.

Σε δύο μέτωπα, στα Προπύλαια και στη Νομική, εξελίσσονται αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια, οι νεαροί πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και οι άνδρες των ΜΑΤ «απαντούν» με χρήση χημικών.

Νεαροί βρίσκονται και στο κτίριο της Νομικής, στην οδό Σόλωνος, και εξαπολύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Μάχη σώμα με σώμα έδωσαν στην πλατεία Συντάγματος οι αστυνομικοί της ομάδας «Δ» με νεαρούς που επιχείρησαν να αρπάξουν μια μηχανή έξω από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Πέτρες δέχθηκε, νωρίτερα, διερχόμενο περιπολικο της τροχαίας στο ύψος της Ομόνοιας. Την ομάδα των νεαρών απώθησαν άνδρες της ομάδας «Δ». Οι νεαροί προκάλεσαν και φθορές σε τζαμαρία τράπεζας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην οδό Σταδίου 52, ενώ από φωτιά έχει καταστραφεί ένα όχημα στην πλατεία Ομονοίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Ρήγα Φεραίου, δίπλα στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι νεαροί απώθησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστο Κίττα, προκαλώντας του εκδορές.

Προσαγωγές ατόμων
Προσαγωγές ατόμων
Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους νεαρούς από το σημείο, όμως, ορισμένοι έχουν παραμείνει στο προαύλιο της Πρυτανείας και πετούν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ.

Άλλη ομάδα νεαρών ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης και κατέβασε την ελληνική σημαία, την οποία, στη συνέχεια έκαψαν.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει, ήδη, σε 60 προσαγωγές ατόμων από την οδό Πανεπιστημίου.

Διακοπές της κυκλοφορίας

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε: Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, Λ. Συγγρού από Διάκου, Πατησίων από το ύψος της Ιουλιανού, Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου αλλά και σε όλους τους δρόμους που οδηγούν από την Λ. Αλεξάνδρας στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, κλειστός είναι ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο». Η κίνηση σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΜΕΤΡΟ διεξάγεται κανονικά.

ΠΗΓΗ:

Ζούγκλα

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online