Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

Μαζικό τάφο με τουλάχιστον 25 στρατιώτες, οι οποίοι είχαν σκοτωθεί σε μάχη πριν από 41 χρόνια, ανακάλυψαν οι αρχές του Βιετνάμ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Ανήκαν σε λόχο καταδρομών που εξοντώθηκε το 1968 προσπαθώντας να απελευθερώσει τη φυλακή Κουάνγκ Νγκάι», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Νγκουέν Τρονγκ Λουγιέν, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην πόλη. «Δεν έχουμε εξακριβώσει πόσες σοροί βρίσκονται εκεί, αλλά νομίζω ότι θα βρούμε και άλλες», είπε.

Η φυλακή χρησιμοποιείτο για αιχμαλώτους πολέμου από την κυβέρνηση του αλλοτινού Νότιου Βιετνάμ. Η επιχείρηση των καταδρομέων έγινε στο πλαίσιο της Επίθεσης Τετ, στις αρχές του 1968. Απέτυχε και σχεδόν όλοι οι άνδρες του λόχου σκοτώθηκαν, είπε ο Λουγιέν.

Την Τρίτη, εργάτες μιας κατασκευαστικής εταιρίας που διεξάγει έργα στην περιοχή του πρώην γενικού νοσοκομείου της Κουάνγκ Νγκάι βρήκαν ανθρώπινα οστά και άλλα αντικείμενα, όπως στολές και καπέλα, θαμμένα σε βάθος 2 μέτρων. Οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση για την εκταφή των σορών χθες Τετάρτη.

Ο Λε Μάι Λιεν, πρόεδρος της λαϊκής επιτροπής της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι, δήλωσε ότι η εκταφή σχεδιαζόταν να διαρκέσει μια ημέρα, αλλά βρέθηκαν πολλές περισσότερες σοροί από όσες αναμενόταν.

Στον πόλεμο του Βιετνάμ σκοτώθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια Βιετναμέζοι και πάνω από 58.000 στρατιώτες των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:

Απολίτιστο Στέκι

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online