Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ενα ακόμα μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων εξάρθρωσε η αστυνομία. Το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εντόπισε τα ψηφιακά ίχνη δεκαοκτώ παιδόφιλων, οι οποίοι έμεναν σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας και ικανοποιούσαν τα αρρωστημένα ένστικτά τους παρακολουθώντας υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω του Διαδικτύου.

Μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που έστειλε η Interpol στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, το οποίο και τις προώθησε στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα ίχνη: 21χρονου, 28χρονου, 30χρονου, 36χρονου, 30χρονου και 44χρονου στη Θεσσαλονίκη, 44χρονου στην Καβάλα, 47χρονου και 26χρονου στο Κιλκίς, 39χρονου στο Νέο Μαρμαρά, 31χρονου στη Λάρισα, 39χρονου στα Φάρσαλα, 50χρονου στα Ιωάννινα, 36χρονου στην Ηγουμενίτσα, 43χρονου στη Νέα Καλλικράτεια, 46χρονου στην Κατερίνη, καθώς κι 30χρονου στην Αλεξανδρούπολη!

Ετσι, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση την περίοδο από 14 μέχρι και 29 Νοεμβρίου, όποτε ερεύνησαν σπίτια και επαγγελματικούς χώρους στις συγκεκριμένες πόλεις. Εκεί βρήκαν και κατέσχεσαν 45 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, 1 λάπτοπ, 4 συσκευές αποθήκευσης τύπου USB Flash, 1.279 οπτικούς ψηφιακούς δίσκους, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 15,7 γραμμαρίων που εμπίπτει στο νόμο περί ναρκωτικών. Από τα DVD που βρέθηκαν, τα 1.274 περιέχουν ταινίες, τραγούδια και προγράμματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι έρευνες έγιναν με τη συνδρομή των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών και προηγήθηκε ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών. Συνελήφθησαν ήδη οι 9 από αυτούς και οδηγήθηκαν ενώπιον των τοπικών εισαγγελικών αρχών για παράβαση του άρθρου 348Α του Ποινικού Κώδικα περί πορνογραφίας ανηλίκων. Σε βάρος των υπόλοιπων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.
Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, ενώ η ναρκωτική ουσία στάλθηκε στη Χημική Υπηρεσία της Καβάλας.

ΠΗΓΗ:

Madata.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online