Πριν δύο χρόνια βιώσαμε μια απίστευτη καταστροφή, με ανυπολόγιστες καταστροφές και απέραντο ανθρώπινο πόνο, εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007.
Εκατομμύρια στρέμματα δάσους και καλλιεργειών καμένα, χιλιάδες ζώα, αλλά και δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν εκείνες τις ημέρες.
Το φετινό καλοκαίρι η Βορειοανατολική Αττική βίωσε μια τραυματική εμπειρία με την τριήμερη πύρινη λαίλαπα που κατέκαιγε την περιοχή, χωρίς ευτυχώς τουλάχιστον θύματα.
Καθημερινά, επιχειρήσεις, κατοικίες και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες, από αμέλεια ή λάθος και ελάχιστοι από όλους εμάς, μπορούν να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα και σωστά τέτοια συμβάντα, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή πολλές φορές ολόκληρων περιουσιών.
Όλοι εμείς μπορούμε, πρώτα από όλα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να επέμβουμε σε ένα συμβάν μικρής έκτασης με επιτυχία, να προστατεύσουμε περιουσίες και ζωές αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και με την ανάλογη γνώση τις πυρκαγιές.
Η πρόληψη είναι η αρχή και το τέλος για μια επιτυχή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, παράλληλα με τη σωστή πυροπροστασία.
Οι ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι πολίτες είναι η απαρχή της προστασίας των δασών, της γεωργικής εκμετάλλευσης, των ζώων αλλά και των ανθρώπινων ζωών.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ( 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερίου) διοργανώνουν σεμινάρια πυρόσβεσης, πρόληψης και πυροπροστασίας, συνολικής διάρκειας οκτώ ωρών, σε δύο απογεύματα.
Τα σεμινάρια θα γίνουν στο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού, Περιστέρι. Ώρες σεμιναρίου: 17: 30 – 21: 30.
Πέμπτη 10/12 και
Δευτέρα 14/12,
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: ellinesenergoipolites@gmail.com
ή στα τηλέφωνα 210 57 22 034 και 6972 259 600, για διευκρινήσεις αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
ΠΗΓΗ:
Έλληνες Ενεργοί Πολίτες
Aιγυπτιακόν: Το πρώτο σουβλάκι της Αθήνας
-
[image: Aιγυπτιακόν: Το πρώτο σουβλάκι της Αθήνας]
Από τη Νίκαια του 1924 στο σήμερα
Η ιστορία του πιο τίμιου ελληνικού street food, από το 1924, όταν ο
Μι...
Πριν από 5 ώρες
0 Comments:
Post a Comment