Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

EC SEGAR: Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE

Ο Ποπάυ, ο ναύτης που έτρωγε σπανάκι, σίγουρα για όλους εμάς τουλάχιστον πάνω από τα 30 αποτελούσε μία αγαπημένη φιγούρα κόμικ που διαβάζαμε μανιωδώς!

Σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της στα γενέθλια του πατέρα του Ποπάι τον Elzie Crisler Segar.

Αμερικάνος σκιτσογράφος γνωστός ως ο δημιουργός του Popeye, ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1929 στην εφημερίδα του comic strip.

Ο Segar γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τσέστερ, Illinois, μια μικρή πόλη κοντά στον ποταμό Μισισιπή. Σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να γίνει σκιτσογράφος.Πέθανε σε ηλικία 43 μετά από μακρά ασθένεια.

Ο σχεδιαστης που δημιουργησε τον Ποπαυ και τον επεβαλε, πεθανε παμπτωχος και απογοητευμενος διοτι δεν ειχε την προνοια να κατωχυρωσει νομικα και εγκαιρα την δημιουργια του

Ο Ποπάυ εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1929 στη σειρά κόμικ "Thimble Theatre" της εφημερίδας New York Journal. Ο E.C. Segar γεννήθηκε στην αμερικανική πολιτεία του Ιλλινόις, όπου από μικρός βοηθούσε τον πατέρα του στο βάψιμο των προσόψεων κτιρίων.

Η φιγούρα που εμπνεύστηκε, ο Ποπάυ, έγινε ξακουστή σε όλο τον κόσμο, ενώ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Ο "Ποπάυ το ναυτάκι" απέκτησε φαν από όλες τις ηλικίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Ποπάι δημιουργήθηκε αρχικά ως μια one off εμφάνιση στο ήδη φημισμένο κόμικ του E. C. Segar που έφερε τον τίτλο «Thimble Theatre». Oι βασικοί ήρωες ήταν μέχρι τότε η οικογένεια Όιλ, όμως ο καλόκαρδος μάγκας απ' το λιμάνι κέρδισε αμέσως τη συμπάθεια των αναγνωστών. Για πρώτη φορά το αριστούργημα του Segar εκδίδεται σε πλήρη μορφή. Σε αυτό τον πρώτο από τους έξι τόμους βλέπουμε την εξέλιξη του Ποπάι από μια συμπληρωματική φιγούρα στη σειρά σε έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ήρωες κόμικς όλων των εποχών.
Δείτε το πρώτο επεισόδιο σε κινούμενα σχέδια του POPEYE.



ΠΗΓΗ:

Madata.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online