Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

ECOSIA: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Είναι δυνατό να "σερφάρει" κανείς στο Internet και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος; Κι όμως είναι. Η WWF έθεσε σε λειτουργία ένα σχετικό project, τη μηχανή αναζήτησης Ecosia, η οποία υπόσχεται ότι με κάθε αναζήτηση που κάνετε με αυτήν σώζετε δύο τετραγωνικά μέτρα δάσους.
Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF άδραξε την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, ώστε να παρουσιάσει τη νέα μηχανή αναζήτησης της. Υπόσχεται, δε, ότι με κάθε αναζήτηση που κάνετε με αυτήν, η WWF θα φροντίζει ώστε να σώζονται δύο τετραγωνικά μέτρα τροπικών δασών στο νοτιοαμερικανικό Εθνικό Πάρκο Juruena του Αμαζονίου. Αυτό το project του WWF χρηματοδοτείται από τα διαφημιστικά έσοδα των links των χορηγών και από τα κλασικά banners.


ο, δε, υπολογιστικό κέντρο της Ecosia υποστηρίζεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Christian Kroll, προγραμματιστή και εμπορική διευθυντή της μηχανής αναζήτησης, από οικολογικά παραγόμενη ενέργεια. Επιπλέον η Ecosia βασίζεται στις μηχανές αναζήτησης Bing της Microsoft και στην τεχνολογία αναζήτησης της Yahoo.

Η οικολογική μηχανή αναζήτησης έχει τεθεί σε λειτουργία από χθες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στη διεύθυνση ecosia.org.

ΠΗΓΗ:

PC ΝΕΑ


0 Comments:

blogger templates | Make Money Online