Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

FIREFOX 4,0: Ο BROWSER ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ


Με τον Firefox 3.7 η Mozilla σκοπεύει για πρώτη φορά να κάνει μεγάλες αλλαγές στην επιφάνεια εργασίας του browser. Με την έκδοση 4.0 θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο interface, αλλαγές τις οποίες είδαμε για πρώτη φορά πριν λίγους μήνες. Ο αρμόδιος σχεδιαστής Stephen Horlander φαίνεται να έκανε τις τελευταίες εβδομάδες πολύ δουλεία στη νέα επιφάνεια εργασίας του browser, με σχεδιαστικές προτάσεις τις οποίες αναφέρει διεξοδικότερα στο blog του. Ένας από τους σημαντικότερους νεωτερισμούς αφορά το λεγόμενο "App Button", μια κεντρική επιφάνεια, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μενού. Κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο σχεδιαστής του Firefox εμπνεύστηκε από το Office 2007 και τις άλλες γηγενές εφαρμογές των Windows 7, όπως το Paint και το WordPad.


Η κλασική μπάρα εργαλείων με τα γνωστά μενού επιλογής "File" και "Edit" φαίνεται να έχει εξαφανιστεί εντελώς. Αυτές οι λειτουργίες θα τις βρίσκετε μελλοντικά στο App Button. To οποίο εικάζεται ότι μπορεί να "φιλοξενείται" στην πάνω αριστερή άκρη του browser. Και προτάσεις για το πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτό μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.
Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο σημείο του browser θα τοποθετηθούν τα tabs. Μπορεί να τα δούμε πάνω ή ακόμα και κάτω από τη μπάρα πληκτρολόγησης των διευθύνσεων. Κάτι που θα εξαρτηθεί από το σημείο που θα τοποθετηθεί η μπάρα των bookmarks.

Προς το παρόν όλα τα παραπάνω αποτελούν σχεδιαστικές προτάσεις και ιδέες, που έχουν ως σκοπό να ανοίξουν ένα κύκλο συζητήσεων. Και κανείς δεν μπορεί να ξέρει από τώρα αν όλα τα παραπάνω υλοποιηθούν ή όχι.


ΠΗΓΗ:


PC ΝΕΑ

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online