Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ ΤΟ HIP HOP ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΒΟΥΔΙΣΜΟ

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι παπαροκάδες.
Σε ανορθόδοξες μεθόδους καταφεύγουν πλέον οι Βουδιστές μοναχοί στην Ιαπωνία για να προσελκύσουν τους νέους στη θρησκεία και να κάνουν πιο ελκυστικό το κήρυγμα τους.

Εκσυγχρονίζουν τον Βουδισμό διασκευάζοντας τους αρχαίους ψαλμούς σε ρυθμό ραπ, τις θεότητες σε καρτούν μάνγκα και αξιοποιούν το διαδίκτυο για να κάνουν την προσευχή περισσότερο in fashion.Εκατοντάδες μοναστήρια οδηγούνται κάθε χρόνο σε εγκατάλειψη εξαιτίας της περιορισμένης προσέλευσης μοναχών καθώς οι νέοι, παρά την ύφεση, εξακολουθούν να βρίσκουν παρηγοριά στα υλικά αγαθά παρά στις πνευματικές αναζητήσεις.

Ο μοναχός Κάνσο Ταγκάι μετέφρασε αρχαίους ύμνους από τα σανσκριτικά σε σύγχρονους στίχους ραπ με τίτλο «Buddha yo». Υποστηρίζει ότι ο Βουδισμός έχει 2.500 χρόνια ιστορία και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απ το να παρακολουθεί την εποχή.

Η Θεότητα της Γνώσης απέκτησε μορφή καρτούν μάνγκα για να γίνει πιο προσιτή στους νέους, ενώ σε ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα διοργανώθηκε φεστιβάλ μάνγκα με τους συμμετέχοντες να κυκλοφορούν με λούτρινα αυτιά γάτας. Τα μοναστήρια αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και παρέχουν downloads με προσευχές, για κινητά τηλέφωνα. Στο διαδίκτυο η μοναστική καινοτομία δοκιμάζεται καθώς πολλά μοναστήρια προσφέρουν θρησκευτικές υπηρεσίες on line. Αλλού διοργανώνονται επιδείξεις μόδας με τους μοναχούς να παρουσιάζουν τα πολύχρωμα παραδοσιακά ρούχα τους σε ρυθμούς hip hop, λουσμένοι από κονφετι σε σχήμα φύλλων λοτού. Μια άλλη ομάδα μοναχών κάνει θρησκευτικές παραστάσεις σε νυχτερινά μαγαζιά. Υπό τους ήχους τζαζ ή ακόμα και αρχαίων ύμνων μιλάνε για την πίστη και την αξία της προσευχής, μοιράζουν μπύρες στους πελάτες αλλά και λένε ανέκδοτα. Υποστηρίζουν ότι οι μοναχοί έχουν πλάκα, δεν κλείνονται στα μοναστήρια και προσεύχονται για την ανθρωπότητα χωρίς να έχουν επαφή με τους ανθρώπους, χωρίς να ακούνε τα προβλήματα τους. «Αν δεν έρχονται οι πιστοί στα μοναστήρια πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς», λένε με νόημα.

ΠΗΓΗ:

Our Greek Tv

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online