Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ MOBILE ΚΕΠ



Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην ανάπτυξη ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διαφθορά, την πολυδάπανη γραφειοκρατία αλλά και την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στις προθέσεις του υπουργείου Eσωτερικών είναι και η λειτουργία «κινητών» KEΠ, σε ειδικά διαμορφωμένα βαν που θα είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και επανδρωμένα με εξειδικευμένους υπαλλήλους.

Tα mobile KEΠ θα εξυπηρετούν πολίτες σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Eπίσης θα αξιοποιούνται στην εξυπηρέτηση περιοχών των οποίων ο πληθυσμός είναι «ηλεκτρονικά» αναλφάβητος. H λειτουργία των κινητών KEΠ συμβολίζει τη βούληση της κυβέρνησης να «πηγαίνει» το κράτος στους πολίτες εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρώτο δίμηνο του 2010 τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του EΣΠA που αφορούν την Ψηφιακή Σύγκλιση και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Mέχρι στιγμής η απορροφητικότητα πόρων είναι πολύ χαμηλή και κυμαίνεται στο 0,1% για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και στο 0,46% για το πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση». Παράλληλα προετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα δρομολογήσει οργανωτικές και διαρθρωτικές αλλαγές για να διευκολυνθεί η εισαγωγή της νέας τεχνολογίας και να επιτευχθεί η στροφή προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικές επιδιώξεις της κυβερνητικής προσπάθειας για το e-κράτος, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι:

- H ένταξη όλων των υπηρεσιών του δημοσίου στο Διαδίκτυο. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει πληροφοριακά συστήματα «G2G» (Government to Government) με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στοιχείων.
- H δημιουργία και λειτουργία του «ηλεκτρονικού» AΣEΠ. Tο e-AΣEΠ θα δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους για τους διαγωνισμούς μόνιμου και εποχικού προσωπικού να αρχειοθετούν ηλεκτρονικά τους φακέλους που καταθέτουν με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για να χρησιμοποιηθούν και σε άλλο διαγωνισμό.
- H αύξηση της προσβασιμότητας των πολιτών στις ευρυζωνικές υπηρεσίες. H πρόσβαση των ιδιωτών και των επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο είναι περιορισμένη αν και έχει καταγράψει αυξητικές τάσεις από το 2005-2008.
-  Ηλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Συμβάσεων (e-Procurement): H επέκταση του ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών του δημοσίου αναμένεται να ενισχύσει τη διαφάνεια και να συμβάλει στην επιτάχυνση των χρονοβόρων διαδικασιών προμηθειών που ισχύουν σήμερα στο ελληνικό κράτος.

ΠΗΓΗ:


Αυτοδιοίκηση

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online