Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ SITES ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σε μια ετήσια αναφορά η McAfee αξιολογεί τους κινδύνους στο Internet ανά την υφήλιο. Μέσω αυτής της μελέτης καταγράφονται τα πιο επικίνδυνα για την ασφάλεια σας sites, με βάση τα top level domains τους (όπως .com ή .cn).

Την πρώτη θέση ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα Τop Level Domains (TLD) την κατέχει το Καμερούν (.cm). Ένα στα τρία sites που έχουν την κατάληξη.cm (36,7%) περιέχει, σύμφωνα με την αναφορά της McAfee, επικίνδυνο περιεχόμενο. Φαίνεται ότι το ενδεχόμενο ενός τυπογραφικού λάθους (.cm αντί .com) κάνει ενδιαφέροντα για τους ψηφιακούς εγκληματίες τα domains του Καμερούν.

Στη δεύτερη θέση των επικίνδυνων TLDs ακολουθούν τα commercial sites που χρησιμοποιούν το .com, με ποσοστό 32,2%.

Καλό είναι επίσης να αποφύγετε τα downloads από τα ρουμάνικα sites (.ro). Ένα στα πέντε downloads (21%) που γίνονται από sites της Ρουμανίας περιέχει επιζήμιο κώδικα σύμφωνα με την McAfee. Aνάμεσα στα πιο ασφαλής domains είναι τα κυβερνητικά (Governmental, .gov) και τα εκπαιδευτικά (Educational; .edu). Αυτά βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας επικινδυνότητας της McAfee. Σε καλή θέση βρίσκονται και τα ελληνικά domains καθώς μόνο το 0,4% αυτών έχουν χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα από τη McAfee.

ΠΗΓΗ:

PC ΝΕΑ

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online