Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ



Μπορεί το να προτιμήσει κανείς το περπάτημα από το να πάρει το αυτοκίνητο να είναι καλό για την υγεία, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιτότητα συνήθεια, ειδικά αν ζει σε κεντρικά σημεία της Florida των ΗΠΑ.

Δυστυχώς, οι πεζοί δεν τυγχάνουν και μεγάλης προσοχής, γεγονός που καθίσταται σαφές από τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα ατυχήματα πεζών. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ABC, πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, αναφέρει ότι περισσότεροι από 43.000 πεζοί έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος την τελευταία δεκαετία, καθώς οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, δε φροντίζουν και δεν προνοούν, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πεζών.



Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, που ονομάστηκε «Dangerous By Design», οι κυβερνήσεις δεν ξοδεύουν αρκετά χρήματα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πεζούς.

Ειδικότερα, μόλις το 1,5% του συνολικού προϋπολογισμού αφιερώνεται για την εξασφάλιση μέτρων προστασίας των πεζών, παρότι το 11,8% των συνολικών τροχαίων με τραγική κατάληξη, αφορούν σε πεζούς.

Οι 10 πιο επικίνδυνες περιοχές των ΗΠΑ

Η σχετική έρευνα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία λίστα με τις 10 πιο ακατάλληλες πόλεις για πεζούς. Σημειωτέον, οι 4 πιο επικίνδυνες βρίσκονται στη Florida.

Ειδικότερα, οι πόλεις αυτές είναι : Orlando, Tampa, Miami και Jacksonville, Memphis, Raleigh, Louisville, Kentucky, Birmingham και Atlanta.

Στον αντίποδα, οι τρεις πιο ασφαλείς πόλεις είναι οι εξής : Seattle, Portland και Minneapolis.

Οι μελετητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα κατόπιν αξιολόγησης δεδομένων από 360 μητροπολιτικές περιοχές στις ΗΠΑ.

Το Orlando, που βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης λίστας, μετράει 2,9 θανάσιμους τραυματισμούς πεζών ανά 100.000 ατυχήματα, παρά το γεγονός ότι μόλις το 1,3% των κατοίκων του επιλέγουν να περπατούν από το να χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους θανάτους πεζών στην περιοχή, ήταν αποτέλεσμα ελλιπών μέτρων για πεζούς, μοτοσικλετιστές και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης σημειωτέον, μόλις το 10% των τροχαίων που καταλήγουν στο θάνατο πεζών, συνέβησαν σε σημεία, όπου υπήρχαν πεζοδρόμια.


ΠΗΓΗ:

Cosmo.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online