Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010

ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΧΑΛΚΙΔΑ- Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί τη Χαλκίδα! Μοναδικό φαινόμενο την Πρωτοχρονιά!!! Το πιό εντυπωσιακό φαινόμενο συνέβη την πρωτη μέρα του χρόνου στην παραλία της Χαλκίδας καθώς, δεν ξέρω προσωπικά αν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις αλλά δεν εχω ξναδεί τη στάθμη της θάλασσας πιο ψηλά!
http://www.halkida.tv/article/1690

Είδαμε πολλους Χαλκιδαίους να κοιτάνε περίεργα και ακούσαμε γέροντες να απορρούν!!!

Η στάθμη της θάλασσας στη Χαλκίδα ανεβοκατεβαίνει εξ αιτίας της αμμπωτις και πλημμυρίδας 4 φορές το 24ωρο! Το φαινόμενο αυτό της παλίρροιας οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή των ουρανίων σωμάτων αυτών.

Για όλους εμάς που ζουμε εδώ είναι μια καθημερινή εικόνα με τη στάθμη όμως να την εχουμε συνηθίσει εντός καποιων ορίων τα οποία την πρωτη μέρα του 200 εσπασαν!!!
Η θάλασσα επηρεασμένη από την Πανσέληνο καιπροφανως τη θέση ολων των ουρανίων σωμάτων που την επηρεάζουν αλλά σίγουρα και από τη μικρή άνοδο που έχει εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών και το λειώσιμο των πάγων σχεδόν εγλυψε την παραλία στην καρδιά της πόλης ενω ξεχείλησε στην πλαζ Αστέρια!

Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό σε όλο το Βόρειο Ευβοικό με τη θάλασσα φουσκωμένη και στη Χαλκίδα λίγα εκατοστά πιο κάτω από τα πόδια όσων έπιναν καφέ! ενω το PILOTS έδειχνε τοσο ψηλά σαν παρκαρισμένο αυτοκίνητο, 'οπως ευστοχα παρατήρησε ενας μπόμπιρας που χάζευε με τους γονείς του το θέαμα

Είναι δεδομένο πως αν είχε λίγο κύμα θα είχαμε γίνει Βενετία!!

Το θέμα με την παραλία που βουλιάζει αφού τα νερά έχουν διαβρώσει όλο το έδαφος είναι γνωστό.! Τοσα χρόνια ο Δημος το Λιμενικό ταμείο η Νομαρχία και οποιοσδήποτε είναι υπέυθυνος σιωπούν!

Μηχανικοί ακόμα κανουν λόγο πως η διάβρωση από το χάλι της παραλίας έχει φτάσει ή θα φτάσει ακόμα και στα θεμέλεια των πολυκατοικιών!

Επίσης οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ τις ζουμε καθημερινά και σήμερα 1/1/2010 η ΧΑΛΚΙΔΑ μας είχε 25 βαθμους!!!!


ΠΗΓΗ:


News24.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online