Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗ



Δραματική έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν και ο πρόεδρος της Αϊτής, Ρενέ Πρεβάλ, μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ, το χειρότερο εδώ και 200 χρόνια σε αυτή τη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αϊτινός πρόεδρος είπε ότι η πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς έχει καταστραφεί και εξέφρασε φόβους για χιλιάδες νεκρούς κάτω από τα ερείπια. Σε πρώτη φάση τα Ηνωμένα Έθνη συντονίζουν την αποστολή ιατρικών ομάδων από 37 χώρες.

Την αμέριστη συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος και ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον αποστέλει εντός των επομένων ωρών στρατιώτες, ιατρικές ομάδες, σωστικά συνεργεία, ανθρωπιστικά εφόδια.

Από την πλευρά της η Γαλλία υποσχέθηκε ότι μέσα στο επόμενο 24ωρο θα στείλει 130 διασώστες μαζί με ανιχνευτικά σκυλιά για την ανεύρεση επιζώντων, ιατρών και νοσοκόμων από την γαλλική κτήση της Μαρτινίκας, καθώς και 12 τόνους ανθρωπιστικών εφοδίων.)

"Τραγική" χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την κατάσταση στην Αϊτή μετά τα 7 Ρίχτερ ο πρόξενος της χώρας στην Ελλάδα, Υβέτ Λεμπρέν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τρεις τηλεφωνικές γραμμές στις οποίες μπορούν να απευθύνονται όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους στην Αϊτή: 210-368 1212, 210-368 1730, 210-368 1350.



ΠΗΓΗ:

ΣΚΑΪ

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online