Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ν. ΔΡΑΜΑΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ



Το χαρακτηρισμό της Οροσειράς Ροδόπης ως Εθνικό Πάρκο ζητά με επιστολή του ο νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης στην υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και στους βουλευτές του νομού Δράμας.

Ο κ. Ευμοιρίδης επισημαίνει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη αναστολής εφαρμογής της ΚΥΑ «Χαρακτηρισμός της Οροσειράς Ροδόπης ως Εθνικό Πάρκο» για το έτος 2010 με νόμιμο τρόπο. Και τούτο διότι η απόφαση του γενικού διευθυντή δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σαγρή αμφισβητήθηκε ως προς τη νομιμότητά της από το νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Γραφείο Κομοτηνής)

«Ήδη η γενική γραμματέας Θ. Κόκλα με την από 19/12/2009 επιστολή της ζητά την άμεση και κατεπείγουσα λύση του προβλήματος αυτού διότι υπάρχουν καταλυτικές ημερομηνίες (31-1-2010) για την εφαρμογή του Π.Δ. 126. Η υποβολή προσφορών για την προμήθεια στύλων της ΔΕΗ λήγει στις 9/2/2010 και κάτω από τις σημερινές νομικές συνθήκες δεν μπορούν να υποβάλλουν προσφορά οι υλοτομικοί συνεταιρισμοί του νομού», επισημαίνει ο νομάρχης.

Σύμφωνα με τον κ. Ευμοιρίδη οι τιμές των συνεταιρισμών είναι κατά πολύ χαμηλότερες από τις τιμές πηγών του εξωτερικού που θα αναγκασθεί η ΔΕΗ να προσφύγει επειδή δε θα υπάρχουν προσφορές από τους υλοτόμους της Δράμας.

«Επιπλέον οι 600 οικογένειες των υλοτόμων της Δράμας μένουν άνεργες ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται μεταφορές, μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και την οικονομία του νομού», καταλήγε.

ΠΗΓΗ:

Τοπική Αυτοδιοίκηση

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online