Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΑπό χθές άρχισε η  εφαρμογή του νόμου Hadopi κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο, στην Γαλλία. Ο νόμος των τριών χτυπημάτων (three strikes) όπως είναι και αλλιώς γνωστός υπερψηφίστηκε το 2009 μετά από πολλές εντάσεις στο νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Γαλλίας. Προβλέπει πως όσοι χρήστες κατεβάζουν παράνομα από το διαδίκτυο θα λαμβάνουν μία ηλεκτρονική επιστολή (email) από την νεοσύστατη αρμόδια αρχή. Αν επιμείνουν να…
κατεβάζουν παράνομα θα λαμβάνουν μία γραπτή επιστολή και εάν ακόμα και τότε ο χρήστης συνεχίζει να κατεβάζει τέτοιο υλικό τότε θα οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ή την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη/κατηγορούμενου.

Η κρατική αρχή που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση των παραπάνω διαδικασιών είναι η Hadopi, από τα αρχικά του γαλλικού τίτλου «Ανώτατη αρχή διανομής έργων και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο».

Ο νόμος hadopi είχε την ισχυρή και επίμονη υποστήριξη του Προέδρου Σαρκοζί και ασφαλώς της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Michel Thiolliere, μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της αρχής Hadopi, δηλώνει πως όταν ο νόμος εξηγεί κάτι σωστά, τότε και οι πολίτες το καταλαβαίνουν.

«Το διαδίκτυο είναι ένας θαυμάσιος κόσμος, όμως χρειάζεται έλεγχο αν θέλουμε ο κινηματογράφος,η μουσική και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να προχωρήσουν προς το μέλλον».

«Πιστεύουμε πως μετά από το πρώτο μήνυμα που θα στείλει ο νόμος, τα 2/3 των χρηστών θα σταματήσουν να κατεβάζουν παρανόμως από το διαδίκτυο. Όταν θα στείλουμε και το δεύτερο μήνυμα τότε πλέον θα έχουμε τελειώσει με το 95% του παράνομου κατεβάσματος».


ΠΗΓΗ:


Tileorasi-Hellas

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online