Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ



Τετρακόσιες χιλιάδες άστεγοι από το Πορτ Ο Πρενς θα μεταφερθούν σε δέκα ημέρες σε καταυλισμούς που θα κατασκευασθούν στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Αϊτής και περίπου 100.000 θα μεταφερθούν στους δέκα καταυλισμούς που σε προάστιο του Πορτ Ο Πρενς.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν σταθερότερες κατασκευές καθώς τον Μάιο, που αρχίζει η περίοδος των βροχών, οι σκηνές δεν θα προστατεύουν τον κόσμο.

Πεντακόσιες χιλιάδες άστεγοι έχουν καταφύγει σε περίπου 450 πρόχειρους καταυλισμούς. Από αυτούς οι 179 έχουν σκηνές και μόνο σε τρεις υπάρχει πόσιμο νερό.

Η ανθρωπιστική βοήθεια εξακολουθεί να φτάνει στην Αϊτή αλλά ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή.

Την Πέμπτη λειτούργησε ένα μικρό μέρος του λιμανιού του Πορτ Ο Πρενς και προκαλεί ερωτηματικά γιατί η βοήθεια που εκφορτώθηκε μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Αϊτινής πρωτεύουσας αντί να διανεμηθεί απευθείας.
Συγκεκριμένα 4 πλοία εκφόρτωσαν ανθρωπιστική βοήθεια.

Ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει επίσης σε δύο αεροδρόμια στην Αϊτή και δύο στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Αμερικανική Μη κυβερνητική Οργάνωση εκτιμά ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία, για την ανοικοδόμηση του νησιού.

Την ίδια ώρα η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα δεχτούν λαθρομετανάστες από την Αϊτή.

Όπως είπε, θα εφαρμοστούν οι συνήθεις νόμοι για τους μετανάστες, δηλαδή, θα συλλαμβάνονται και θα επαναπατρίζονται.

Εν τω μεταξύ, μαραθώνιο αλληλεγγύης διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, ο ΣΚΑΪ και η Unicef, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακούφιση των πληγέντων από το σεισμό της Αϊτής.

ΠΗΓΗ:

ΣΚΑΪ

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online