Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΜΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ



Ένας 42χρονος Βρετανός έγινε ο πρώτος τετραπληγικός που διέσχισε μια ιστιοπλοϊκό τον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς έφτασε σήμερα στον "τερματισμό" του, στα Παρθένα Νησιά.

Ο Τζεφ Χολτ, που είναι παράλυτος εδώ και 25 χρόνια, κυβέρνησε μόνος του το 18μετρο σκάφος του, το Impossible Dream ("Ακατόρθωτο Όνειρο") σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου και μπόρεσε να καλύψει τα 4.300 χιλιόμετρα της διαδρομής παρά τα μηχανικά προβλήματα και τις κακές καιρικές συνθήκες που συνάντησε.
"Ήταν το όνειρό μου να διασχίσω τον Ατλαντικό μέχρι τον κόλπο Κέιν Γκάρντεν και τα κατάφερα. Είναι πολύ συγκινητικό. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά ήταν πολύ μοναχικά χωρίς τη γυναίκα και το γιο μου και ανυπομονώ να τους αγκαλιάσω", δήλωσε στο BBC.

Ο Χολτ συνοδευόταν στο ταξίδι του από έναν άνθρωπο που τον φρόντιζε και από έναν καμέραμαν, όμως υπεύθυνος για το σκάφος ήταν αποκλειστικά ο ίδιος.
Ο 42χρονος Βρετανός έμεινε παράλυτος όταν πήδηξε, με το κεφάλι, σε νερά που ήταν πολύ ρηχά. Πριν από το ατύχημα είχε διασχίσει τρεις φορές τον Ατλαντικό. Το 2007 έγινε ο πρώτος τετραπληγικός που έκανε τον περίπλου της Βρετανίας. Χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό για να ελέγχει το σκάφος του επειδή έχει περιορισμένη δυνατότητα κίνησης των χεριών του.

ΠΗΓΗ:

Nooz

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online