Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:



Είναι σαφές πως τα προβλήματα της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής είναι όχι μόνο χρονίζοντα αλλά και δυσεπίλυτα, όταν μάλιστα αυτά σχετίζονται με πολιτικές και επιλογές στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Κ.Α.Π.
Είναι όμως ακόμα πιο ορατό το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Χώρα μας μέσα στο παγκόσμιο οικονομικοπολιτικό καμβά.
Επιχειρήσεις παράγουν, αλλά δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, η ζήτηση στην αγορά έχει μειωθεί σε απελπιστικά όρια, οι ακάλυπτες επιταγές των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί σε τρομακτικά επίπεδα, άνω των 300%..!!! επίσης η σοβούσα ανεργία σιγά -σιγά εκδηλώνεται και εμφανίζεται, δημιουργώντας κοινωνικά πλέον προβλήματα, οι Τράπεζες κερδοσκοπούν πάνω στους πολίτες, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις πιέζοντας με κατασχέσεις και αυξάνοντας το επιτόκιο των δανείων, η κρίση, οικονομική και κοινωνική έχει διαπεράσει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Όλοι αναγνωρίζουμε την δύσκολη οικονομική και όχι μόνο, κατάσταση την οποία περνά η χώρα, όλοι αναγνωρίζουν πως το δημόσιο χρέος θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την Εθνική μας ανεξαρτησία, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός.
Πολλές κοινωνικές ομάδες είναι σε δύσκολη θέση και αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξή τους.
Σήμερα, όσο ποτέ, η κοινωνική συνοχή είναι επιβεβλημένη μπροστά στα πολλά και μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελληνικής αλλά και παγκόσμιας οικονομίας.
Η αντίσταση κατά της επέλασης των Τραπεζιτών και του αεριτζίδικου διεθνούς κεφαλαίου, γίνεται πιο αποτελεσματική, μόνο όταν όλες οι κοινωνικές ομάδες και τάξεις, αυτές τουλάχιστον που είναι διαχρονικά στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, είναι ενωμένες και μπορούν να δράσουν συντεταγμένα.
Δεν είναι πρέπον, το δίκιο του ενός, να γίνεται κατακραυγή για τον άλλον.
Δεν γίνεται, ενώ όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να δημιουργούνται προβλήματα διακίνησης των αγαθών και να σφίγγει ακόμα πιο πολύ η θηλιά στο λαιμό από της ακάλυπτες οικονομικές υποχρεώσεις.
Γνωρίζουν οι αγρότες, καλύτερα από όλους μας, πως, με ιδρώτα βγάζουν το ψωμί τους ολημερίς στο χωράφι, και σε δύσκολες συνθήκες.
Γνωρίζουν οι αγρότες, πως όπως και αυτοί και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες πασχίζουν ολημερίς για την επιβίωση.
Γνωρίζουν επίσης πως όταν π.χ. οι έμποροι κλείνουν τα μαγαζιά τους αυτοί μπορούν να πάνε στο χωράφι τους ή όταν οι εργαζόμενοι απεργούν για τα δίκια τους, αυτοί πάλι μπορούν και πάνε στην δουλειά τους.
Τώρα, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα τους, δεν μπορεί, οι τιμημένοι αγρότες , οι απόγονοι των αγωνιστών του Κιλελέρ, αυτοί που γνωρίζουν πως βγαίνει το ψωμί, με το κλείσιμο των δρόμων να στερούν το ψωμί από χιλιάδες ομοίως καταπιεζόμενους πολίτες;
Δεν μπορεί, οι αγρότες να μην έχουν σήμερα, σε αυτήν την συγκυρία Εθνική συνείδηση και να βυθίζουν την χώρα ακόμη πιο βαθιά και στα χρέη αλλά και στην αναξιοπιστία;
Δεν μπορεί να παίζουν το παιχνίδι των media, και του αγώνα τους για αύξηση της τηλεθέασης, δεν είναι ο αγώνας των αγροτών «νούμερα» της ΑGB, ούτε τα μπλόκα, σημεία εμπόλεμης κατάστασης με απευθείας συνδέσεις; Δεν μπορεί οι επικεφαλείς των συντονιστικών των αγροτών να μη σκέφτονται και την φτώχια των άλλων κοινωνικών ομάδων;
Χρειάζεται τώρα, σε αυτήν την συγκυρία να κοιτάμε το όλον και το σύνολο και όχι το στενά συντεχνιακό όσο δίκιο και να έχουμε.
Όχι, δεν είναι τίμιο, ούτε λογικό, όταν η χώρα και η όποια Κυβέρνησή της αγωνίζεται να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, κάποιοι από εμάς τους απλούς πολίτες, οι συγγενείς μας, οι πατριώτες μας η τάξη από την οποία προερχόμαστε, οι αγρότες να δίνουν την χαριστική βολή στην καρδιά της Ελληνικής οικονομίας.
Προς Θεού, δεν είμαστε αντιδραστικοί , ούτε οπισθοδρομικοί , ούτε φασίστες , ούτε υπονομεύουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.!
Είμαστε και εμείς, όπως πολλοί άλλοι, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της χώρας , αγωνιούν για την Εθνική αξιοπρέπεια και την προοδευτική πορεία της. Πιστεύω, πως άμεσα οι αγρότες να επαναπροσδιορίσουν τις μορφές του δίκαιου αγώνα τους, χωρίς αποκλεισμούς των δρόμων , των δρόμων της οικονομικής ανάταξης, τους δρόμους αλλά και τις λεωφόρους της προόδου και της αξιοπρέπειας !
Σας το ζητάει ο απλός λαός, σας το ζητάει το… σόι σας, γιατί και μένα, οι παππούδες μου αλλά… και οι γονείς μου, ήταν αγρότες…!!!
Έγραψε ο κύριος
Γιώργος Δ. Μητροπέτρος
Οικονομολόγος

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online