Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΣΩ YOUTUBE



Η YouTube ανακοίνωσε την Πέμπτη  ότι θα προσφέρει σύντομα τη δυνατότητα ενοικίασης video, ξεκινώντας με πέντε ταινίες από τα φεστιβάλ κινηματογράφου "Sundance" των ετών 2009 και 2010.
Η υπηρεσία ενοικίασης, η οποία ξεκινά την προσεχή Παρασκευή, θα αφορά τις πέντε ταινίες του φεστιβάλ "Sundance" μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τη YouTube, στο προσεχές μέλλον θα είναι διαθέσιμα περισσότερα....

προγράμματα και ταινίες για ενοικίαση. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ονόματα εταιριών που θα συμμετέχουν στην υπηρεσία, απλώς έχει αναφερθεί πως θα συμπεριλαμβάνονται οι βιομηχανίες υγείας και εκπαίδευσης.


Η YouTube προτίθεται να προσκαλέσει μια "μικρή ομάδα" εταιριών οι οποίες θα μπορούν να εφαρμόζουν τη νέα υπηρεσία ενοικίασης σε video που έχουν ήδη "ανεβάσει", να θέτουν τη δική τους τιμολογιακή πολιτική, καθώς και να ορίζουν τη διάρκεια κατά την οποία θα ισχύει η ενοικίαση. Κάτι παρόμοιο είχε πράξει η YouTube πριν ένα χρόνο περίπου με το κατέβασμα video επί πληρωμή.

Για να ενοικιάσουν ένα video, οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν ένα λογαριασμό Google Checkout. Η εταιρία δεν έχει διασαφηνίσει αν θα υπάρχει επιλογή και για άλλες πλατφόρμες πληρωμών όπως το PayPal.

Η είσοδος της YouTube στην υπηρεσία video-on-demand αναμενόταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ειδικά από τότε που η Google είχε αφαιρέσει τη δυνατότητα αγοράς video από την αντίστοιχη υπηρεσία της, Google Video (που δεν υπάρχει πλέον), στα τέλη του 2007. Εξάλλου, προς τα τέλη του περασμένου έτους, υπήρχε φημολογία για συζητήσεις της YouTube με κινηματογραφικά στούντιο σε μια προσπάθεια να τους εμφυσήσει την ιδέα ενοικίασης των ταινιών τους μέσω της υπηρεσίας της. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Sony Pictures επιβεβαίωσε πως είχε έρθει σε επαφή με τη Google για αυτό το θέμα, παρά το ότι προσπαθούσε εκείνη την περίοδο να προωθήσει τη δική της υπηρεσία video streaming, με την ονομασία Crackle.

ΠΗΓΗ:


News24.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online