Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η αδιέξοδη διάσκεψη στην Κοπεγχάγη και η αποτυχία σύναψης διεθνούς συμφωνίας για τη διάσωση του πλανήτη φαίνεται να ευαισθητοποίησε μέλη του ΟΗΕ που κατέφυγαν σε καινούργιους τρόπους, προκειμένου να αφυπνίσουν αποτελεσματικά τις συνειδήσεις, ξεκινώντας από τα… σχολεία.

Η προσέλκυση του  ενδιαφέροντος όμως ενός 10χρονου και πόσο μάλλον για περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά θέματα αποτελεί πρόκληση.

Έτσι επίλεκτη ομάδα από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ αποφάσισε να μετατρέψει την οικολογική ευαισθητοποίηση σε βιντεοπαιχνίδι για τις σχολικές αίθουσες.

Ο λόγος για  το πρωτοποριακό και άκρως “φιλικό προς το περιβάλλον” παιχνίδι Food Force, το οποίο αναμένεται να σαρώσει τα pc των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων.



Το ντεμπούτο  του αναμένεται να κάνει στις σχολικές αίθουσες της χώρας του χρόνου, με στόχο να ανακαλύψουν τα παιδιά τη σημασία της ανθρωπιστικής βοήθειας και της οικολογικής ευσυνειδησίας.

Να σημειωθεί  μάλιστα, ότι το βιντεοπαιχνίδι έχει λάβει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και θα αξιοποιηθεί ως βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Μπες  στο παιχνίδι

Οι εικόνες  του Food-force.com  είναι τοποθετημένες στο φανταστικό νησί της Σεϋλάνης, στον Ινδικό Ωκεανό. Το νησί έχει υποστεί τεράστιες οικολογικές καταστροφές, κυρίως λόγω συνεχούς ξηρασίας.

Για τη διάσωση  του νησιού, επίλεκτη ομάδα του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης καταφτάνει στο νησί για να παράσχει επισιτιστική βοήθεια στους κατοίκους που υποφέρουν από την πείνα. Για να πετύχει το στόχο της πρέπει πρώτα να εκπληρώσει με επιτυχία τις έξι αποστολές.



Κάθε αποστολή ξεκινά με την ενημέρωση ενός χαρακτήρα του βιντεοπαιχνιδιού, ενώ μετά την επιτυχή της διεκπεραίωση, οι χρήστες παρακολουθούν ένα εκπαιδευτικό βίντεο που δείχνει πώς το Πρόγραμμα λειτουργεί στην πράξη, ώστε να καταλάβουν τον τρόπο, με τον οποίο εξασφαλίζεται η τροφή σε πραγματικές συνθήκες.

Επίπεδα παιχνιδιού

Στην πρώτη αποστολή οι παίκτες καλούνται να επιτηρήσουν από αέρος την περιοχή που πρόκειται να δράσουν, να εντοπίσουν τους υποσιτισμένους και να βρουν τη γρηγορότερη διαδρομή για την παροχή τροφής.

Στην επόμενη  φάση πρέπει να δημιουργήσουν γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία με όσο το δυνατόν χαμηλό κόστος.

Στην τέταρτη  αποστολή, οι παίκτες έρχονται σε επαφή με διεθνείς οργανώσεις για να αγοράσουν τρόφιμα που θα καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των κατοίκων για το επόμενο εξάμηνο.

Η παράδοση της  τροφής με επίγεια μέσα, αποτελεί την  πέμπτη δοκιμασία.

Στο έκτο επίπεδο, οι παίχτες καλούνται να διασφαλίσουν ότι η Σεϋλάνη θα έχει στο μέλλον ικανό αριθμό τροφίμων και κατάλληλες υποδομές για να αναπτυχθεί. 



ΠΗΓΗ:

news247

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online