Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 18:30 συνεκλήθη έκτακτο διοικητικό Συμβούλιο με θέμα η καταλληλότητα του νερού της Μεσσαπίας για πόση και για άρδευση.Στο έκτακτο αυτό διοικητικό συμβουλίο, εκτός από την συμπολίτευση και αντιπολίτευση, παρρευρίσκονταν εκπρόσωποι της Γαίας, της Ταναΐδας, της Δάφνης, αγρότες και απλοί πολίτες.
Κατά την διεξαγωγή αυτού του συμβουλίου  ειπώθηκαν οι θέσεις της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σχετικά με το αν το νερό είναι κατάλληλο για ύδρευση και για άδρευση.

Η συμπολίτευση ακόμη και σήμερα συνεχίζει να λέει ότι το νερό είναι καλό και δεν υπάρχει κανένας απολύτος λόγος ανησυχίας. Αυτή η τρομολαγνία το ότι το νερό είναι ακατάλληλο είναι δημιούργημα κάποιων που εξυπηρετούν οικονομικούς κια πολιτικούς σκοπούς.Ο κύριος Βαλαής ισχυείζεται ότι η ύπαρξη εξασθούς χρωμίου είναι παραμύθι της Χαλιμάς και ότι προσπαθούν κάποιοι να τους πείσουν να παραδεχτούν ότι υπάρχει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει.
Ο κύριος Δήμαρχος Αντώνης Μπαζώτης ακολουθώντας την ίδια γραμμή πλεύσης με την θέση της συμπολίτευσης μιλάει για τους λεγόμενους "σωτήρες" της Μεσσαπίας. Αυτοί είναι η τριανδρία: Παντέλογλου, Ζαμπετάκης και ο πατήρ Ιωάννης ο Οικονομίδης. οι οποίοι όπως λέει ήλθαν να σώσουν την Μεσσαπία από ένα φανταστικό εχθρό, που ονομάζεται εξασθενές χρώμιο. Και αναρωτιέται για ποιους λόγους το κάνουν αυτό; ποιους σκοπούς εξυπηρετούν;
Συνεχίζοντας ο κύριος Μπαζώτης αναφέρει ότι το νερό σε όλα τα διαμερίσματα της Μεσσαπίας είναι κατάλληλο. Παρόλα ταύτα η Δάφνη, αν και το νερό της είναι καλό, θα υδροδοτηθεί από την Νεροτριβιά για ψυχολογικούς και μόνο λόγους. Ακόμη για το θέμα της αρδεύσεως αρμόδιοι είναι η Νομαρχία και το Υπουργείο Γεωργίας.
Από την άλλη οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στηριζόμενοι στα μέχρι τώρα στοιχεία και στην επιστολή του Νομάρχη, που θα τη βρείτε εδώ, ισχυρίζονται ότι το νερό έχει πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπίστεί άμεσα. Για αυτό προτείνουν να κληθούν η Υπουργός Περιβάλλοντος, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο επιθεωρητής περιβάλλοντος, να δεσμευθούν για την λήψη μέτρων για την απορρύπανση του περιβάλλοντος και της κατασκευής του φράγματος.
Η πρόταση της αντιπολίτευσης καταψηφίστηκε. Από την άλλη η συμπολίτευση πρότεινε μηνύσεις και αγωγές σε όσους δυσφημούν τον τόπο της Μεσσαπίας και ισχυρίζονται ότι το νερό είναι μολυσμένο από εξασθενές χρώμιο.Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε.

ΠΗΓΗ:

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online