Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Όπως κάθε χρόνο εδώ και αρκετές δεκαετίες, έτσι και φέτος αρκετοί Χριστιανοί από το Δήμο Μεσσαπίων, σήμερα Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων πηγαίνουν στην περιοχή Μύλοι (Κατούνια) για να μεταφέρουν την ιερή εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
στην περιοχή των Ψαχνών. Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στα Ψαχνά μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, όπου θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό στον οποίο βρίσκεται.
Η παράδοση λέει ότι κάποτε η περιοχή των Ψαχνών είχε λεηλατηθεί από ακρίδες και είχαν δημιουργηθεί αρκετές καταστροφές και προβλήματα τόσο στα σπαρτά όσο και στην οικονομία του τόπου. Όμως κάποιος ιερέας τότε από την περιοχή των Ψαχνών έφερε την ιερά εικόνα του Ιωάννου του Προδρόμου στην πόλη και οι ακρίδες σαν λεγεώνες έφυγαν από την περιοχή και πήγαν και έπεσαν μέσα στην θάλασσα των Βρυσακίων. Γιαυτό και από τότε κάθε χρόνο έρχεται η ιερά εικόνα από την περιοχή Μύλοι (Κατούνια) στα Ψαχνά μεταφερόμενη από πιστούς με τα πόδια. Η διαδρομή που ακολουθούν οι πιστοί είναι οχτώ με εννέα ώρες.
Ας παρακαλέσουμε τον Άγιο Ιωάννη, είτε έχουμε πάει να τον φέρουμε, είτε να τον προϋπαντήσουμε, να μας δίνει υγεία και αγάπη.

ΠΗΓΗ:

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online