Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Aπό τον Ντε Γκόλ το 1960 και την Σαχάρα έως τον Ζάκ Σιράκ και την Γαλλική Πολυνησία το 1996, 8 πρόεδροι της γαλλικής δημοκρατίας είχαν δώσει εντολή να πραγματοποιηθούν πυρηνικές δοκιμές.  

Η εφημεριδα Λε Παριζιέν επικαλούμενη απόρρητη έκθεση του στρατού αποκαλύπτει ότι Γάλλοι στρατιώτες εκτέθηκαν εσκεμμένα σε πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποίησε στην Αλγερία τη δεκαετία του '60.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα οι στρατιώτες εκτέθηκαν σε αυτές προκειμένου "να μελετηθούν οι επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων στον άνθρωπο".

Η εφημερίδα Λε Παριζιέν,δημοσιεύει αποσπάσματα αποσπάσματα απόρρητης έκθεσης του 1998, η οποία συντάχθηκε μετά την εγκατάλειψη των δοκιμών.

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιεύει,αφορά τη δοκιμή της 25ης Απριλίου 1961, όπου "επρόκειτο να μελετηθούν οι ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις του ατομικού όπλου στον άνθρωπο, ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωματική προετοιμασία και την ηθική διαμόρφωση του σύγχρονου μαχητή".

Ορισμένοι βετεράνοι που εργάσθηκαν στα πειράματα στην Αλγερία, και σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλική Πολυνησία, δήλωσαν ότι έλαβαν τη διαταγή να πέσουν κάτω και να καλύψουν τα μάτια τους, ενώ ήταν ντυμένοι μόνο με σορτς και μακό.

Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζει το έγγραφο. "Η δοσολογία (ραδιενέργειας) η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν πολύ μικρή".

Σημειώνεται ότι ανάλογες καταγγελίες, για Αμερικανούς στρατιώτες, ερευνήθηκαν τη δεκαετία του '90 επί κυβερνήσεως Μπιλ Κλίντον στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:
news247


0 Comments:

blogger templates | Make Money Online