Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Η ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ


Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο νομός της Ελλάδας που κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα κατά το περασμένο έτος, σε σχέση με τους άλλους νομούς της περιφέρειας (Εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης).
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, το 2009 σημειώθηκαν στον εν λόγω νομό 49 τροχαία δυστυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους 63 άνθρωποι. Στον θλιβερό κατάλογο των νομών με τους περισσότερους νεκρούς από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα, ακολουθεί ο νόμος...

Ηρακλείου Κρήτης με 48 δυστυχήματα και 52 νεκρούς.

Την τρίτη θέση στον κατάλογο καταλαμβάνει ο νομός Αχαΐας με 43 τροχαία δυστυχήματα και 51 νεκρούς και ακολουθούν οι νομοί Κορινθίας και Ηλείας.

Ειδικότερα, στον νομό Κορινθίας σημειώθηκαν πέρυσι 40 τροχαία δυστυχήματα με 49 νεκρούς και στον νομό Ηλείας 38 με 44 νεκρούς. Σε αντίθεση με του νομούς Κορινθίας και Αχαΐας όπου τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα παρουσίασαν μικρή μείωση πέρυσι σε σχέση με το 2008, στον νομό Ηλείας σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 4,8%.

Την πρώτη δεκάδα του καταλόγου των τροχαίων δυστυχημάτων συμπληρώνουν οι νομοί: Βοιωτίας με 38 δυστυχήματα και 40 νεκρούς, Λαρίσης με 33 δυστυχήματα και 38 νεκρούς, Καβάλας με 32 δυστυχήματα, 36 νεκρούς, καθώς και αύξηση 9,1% σε σχέση με το περασμένο έτος, Χαλκιδικής με 30 δυστυχήματα και 33 νεκρούς και Εύβοιας με 37 δυστυχήματα και 37 νεκρούς.

Πάντως, στους εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης νομούς της χώρας, ο υψηλός δείκτης των θανατηφόρων τροχαίων δεν είναι άσχετος με την κατάσταση του οδικού δικτύου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τρεις νομοί από τους οποίους διέρχεται η εθνική οδός - καρμανιόλα, Κορίνθου-Πατρών-Πύργου, βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα από πλευράς αριθμού νεκρών


ΠΗΓΗ:

News24.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online