Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Ο Δήμος Μεσσαπίων γιόρτασε φέτος τις απόκριες με τετραήμερες εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου έγινε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού που διοργάνωσε το 1ο σύστημα Προσκόπων του Δήμου Μεσσαπίων σε συνεργασία με το Δήμο. Στο κυνήγι έλαβαν μέρος εκτός από τους προσκόπους το Γυμνάσιο Ψαχνών και η πιτσαρία Μπόζος.  .Νικητές αναδείχθηκαν το τμήμα του Γυμνασίου Β3, όπου κέρδισε  δωρεάν εισητήρια για πατινάζ στο παγοδρόμιο της Χαλκίδας και η πιτσαρία Μπόζος όπου κέρδισε μία δωρεάν εκδρομή στο Εγγλεζονήσι με κατάδυση.


Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις τέσσερις το απόγευμα το τρενάκι που ήλθε από την Χαλκίδα μαζί με τα άρματα του συλλόγου Νέων του Δήμου Μεσσαπίων, της Πιτσαρίας Μπόζος και ενός ακόμη άρματος άρχισαν το αλώνισμα στις γειτονιές των Ψαχνών και τις Καστέλλας προσφέροντας σουβλάκια, ζωντανή μουσική με την ορχίστρα HYMA, πολύ κέφι και άφθονο γέλιο. Να μην ξεχαστεί και η συμμετοχή του Μίλτου του Μπαράκου, που ήταν ντυμένος γατούλα.


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι άρχισαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με την συμμετοχή του ηθοποιού Παπαθανάση (για την φουκαριάρα την μάνα μου). Μετά χόρεψε και τραγούδησε ο Χορευτικός σύτλλογος οι Ρίζες παραδοσιακούς χορούς  από κάθε μέρος της Ελλάδος που σχετίζονταν με το Πνεύμα της ημέρας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας άναψαν φωτιές και έκαψαν τον καρνάβαλο.


Την Δευτέρα στις 15 Φεβρουαρίου τελείωσαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με τα Κούλουμα που έγιναν στα Βρυσαάκια. Νυστίσιμες λυχουδιές, άφθονο κρασί και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα HYMA πλαισίωσαν το εορταστικό σκηνικό.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online