Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μαργαρίτας Καραβασίλη μίλησε στο 21ο Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ που πραγματοποιείται στη Λαμία, το διάστημα 13, 14, 15 Νοεμβρίου, με θέμα «το νερό ως κοινωνικό αγαθό». Η κα Καραβασίλη επισήμανε ότι το πρόβλημα του νερού είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι νόμιζαν στην αρχή. "Εκτός του ποσοτικού προβλήματος, που σύντομα θα αποτελέσει το μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα, υπάρχει και έντονο ποιοτικό πρόβλημα κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Παράδειγμα τραγικό ο Ασωπός και πρόσφατα η Μεσσαπία, στην Εύβοια" είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

Έδειξε μια πραγματικότητα που δυστυχώς επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές και που επιδεινώνεται. Οι κάτοικοι μεγάλων περιοχών στα Οινόφυτα, στη Θήβα, στην Βάγια, στον Ωρωπό, στο Δήλεσι, στο Χαλκούτσι, στην Αυλίδα, αλλά και στην Μεσσσαπία δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και απειλείται καθημερινά η υγεία τους".

Η κα Καραβασίλη αναφέρθηκε ακόμα στους στόχους του υπουργείου μέσα από τη δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας για τα νερά:

* Αποτροπή περαιτέρω επιδείνωσης, προστασία και βελτίωση της κατάστασης των υδάτινων οικοσυστημάτων.
* Προώθηση βιώσιμης χρήσης του νερού μέσω μακροπρόθεσμης προστασίας των διαθέσιμων υδατικών πόρων.
* Διασφάλιση της προοδευτικής μείωσης της ρύπανσης των υπογείων υδάτων και αποτροπή της περαιτέρω μόλυνσής τους.
* Εξασφάλιση επαρκούς παροχής επιφανειακού και υπόγειου νερού καλής ποιότητας που απαιτείται για τη βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη χρήση ύδατος.

ΠΗΓΗ:
servitoros

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online