Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΓΟΡΑ: Η ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Η πιο άγρια εικόνα των χριστιανών! Σκηνές ανείπωτης βίας στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, σφαγές εν ψυχρώ, στυγνές εκτελέσεις, ακόμα και κάψιμο της θρυλικής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας περιλαμβάνει η ταινία «Αγορά», που θα βγει στις αίθουσες την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου χρόνου!

Από την έναρξη των γυρισμάτων προκλήθηκαν αντιδράσεις, όμως μετά την προβολή της αναμένεται νέο κύμα, πολύ πιο έντονο... Το εν λόγω φιλμ προβάλλει εικόνες που σοκάρουν. Μολονότι την περίοδο των σταυροφοριών μαίνονταν μάχες ανάμεσα στους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, που είναι γνωστές, όπως έχει τονίσει ο σκηνοθέτης του έργου Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, φέρνει στο φως «στοιχεία που δεν είναι και τόσο γνωστά, που σε κάποιους μπορεί να φανούν αποκρουστικά».

Η βραβευμένη με Οσκαρ Ρέιτσελ Βάις («Ο επίμονος κηπουρός») συνεργάζεται πρώτη φορά με τον διακεκριμένο -αιρετικό- σκηνοθέτη Αλεχάντρο Αμενάμπαρ («Η θάλασσα μέσα μου», «Οι Αλλοι») σ’ ένα σπαρακτικό έπος, στο οποίο τα ιδανικά και η ανθρωπιά δοκιμάζονται κάτω από την σκιά του πολέμου. Η ιστορία μάς ταξιδεύει στη ρωμαϊκή Αίγυπτο τον 4ο αιώνα π.Χ. Πρωταγωνίστρια, η αστρολόγος-φιλόσοφος Υπατία της Αλεξάνδρειας, η οποία μάχεται για να σώσει τη συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Πρόκειται για μια γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο από τους συνανθρώπους της, που της έσκισαν τη σάρκα με κοχύλια μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή.


Σύμφωνα με το σενάριο, η μειονότητα του χριστιανικού πληθυσμού, με την ευλογία του αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης, υποκινεί τη βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα εμφύλιου πολέμου που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο σκλάβος της Υπατίας, Ντάβους είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη για την αφέντρα του και στην πιθανότητα να αποκτήσει την ελευθερία του με την έλευση του χριστιανισμού.

Η ταινία, που θα βγει στην Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου, προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών κι αναμένεται να βγει στο εξωτερικό τις επόμενες μέρες. Και μπορεί να έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις (καλλιτεχνικά είναι άρτια) και οι πρωταγωνιστές να έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, αναμένεται όμως να γίνει το «κόκκινο πανί» για τους πιστούς. Οσο για το budget της, πρόκειται για υπερπαραγωγή που προβλέπεται να σπάσει ταμεία και φυσικά να διχάσει (όπως ακριβώς ο ελληνοπρεπής «Αλέξανδρος» και η «Τροία»).









ΠΗΓΗ:

Madata.gr

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online