Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ οργανώνει για την ευρύτερη περίοδο των Χριστουγέννων, πολυήμερες εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών στον πολυχώρο εκδηλώσεων ΜΥΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (με τη συνεργασία των γραφείων Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και της Δ/νσης Εκπαίδευσης της περιφέρειας Θεσσαλονίκης) και στόχο έχει την παροχή γνώσεων αλλά και την ευαισθητοποίησή τους με παιδαγωγικό υλικό και οπτικοακουστικά μέσα για την προστασία απειλούμενων ειδών, την ορθολογική διαχείριση των ορεινών δασικών οικοσυστημάτων, την προσέγγιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών απειλών αλλά και την αποδοχή και δράση για την επίλυσή τους.


Οι μαθητές και τα παιδιά που θα παρακολουθούν το πρόγραμμα και θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες δεν θα επιβαρύνονται με κανένα κόστος. Η συμμετοχή τους είναι δωρεάν.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 10.000 μαθητές από όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών. Ο χώρος του ΜΥΛΟΥ προσφέρει προσωπικό ασφάλειας και χώρους που πληρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας καθώς και προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ.



ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Από τις 28/11

Καθημερινές: για τα σχολεία: 9.00-13.00 και για το κοινό: 18.00-21.00

Σαββατοκύριακα και αργίες: 10.00-21.00

(Επικοινωνία για τα σχολεία και ραντεβού: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, 2310 555920)





Τις παιδαγωγικές δραστηριότητες θα συμπληρώνουν χριστουγεννιάτικες, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σχετικές με το περιβάλλον, διαγωνισμοί ενώ την περιβαλλοντική ενημέρωση θα συμπληρώνουν γιγάντιες εκθεματικές επιφάνειες που θα κοσμούν το χώρο με πληροφορίες καθώς και η έκθεση του «εφήμερου δάσους» που πραγματεύεται το επίμαχο ζήτημα της προστασίας των δασών.



Παιδιά, ελάτε να γίνουμε ΜΥΛΟΣ!!!


ΠΗΓΗ:

Newstrap.gr


0 Comments:

blogger templates | Make Money Online