Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΧΙΛΑΡΙ ΚΑΛΕΙ ΔΙΑ


Ο κ. Παναγιώτης Μαρίνης είναι ιατρός, πρόεδρος της Εταιρείας Αρχαιοφίλων και της Επιτροπής διά την Ελληνικήν Θρησκείαν. Εχει πρωτοστατήσει στη διεθνοποίηση του ζητήματος της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων αρχαιοθρήσκων. Η έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για το 2005, στην οποία γίνεται για πρώτη φορά μνεία για τους Ελληνες πολυθεϊστές, είναι εν πολλοίς καρπός των προσπαθειών του κ. Μαρίνη, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του σ’ αυτόν τον σκοπό. Ο ίδιος είχε γράψει στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» (τεύχος 141) τον Μάιο του 2006: «Πράγματι, η συνεργασία της επιτροπής μας μετά της πρεσβείας είναι αρίστη και προσβλέπομε εις αυτήν διά να επιτύχωμε να αποκτήσωμε και ημείς το ανθρώπινον δικαίωμα της Θρησκευτικής Ελευθερίας».

Η παραπάνω φράση έγινε αφορμή για το ξέσπασμα μιας υπόγειας σύγκρουσης στους κόλπους τού -μάλλον ανοργάνωτου και πολυδιασπασμένου- κινήματος των Δωδεκαθέων. «Το πάθος του Μαρίνη για την υπόθεσή μας τον κατάντησε αμερικανόδουλο. Με τούτα και μ’ εκείνα θα διασπάσει τους Ελληνες» έλεγαν και συνεχίζουν να λένε οι επικριτές του.

Ο ίδιος αποκρούει τις μομφές με συγκαταβατικό ύφος και επιχειρήματα αντλημένα από την πρόσφατη ιστορία. Είπε στην «Espresso της Κυριακής» ότι «όλες οι χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αφού παρέχουν πολιτικό άσυλο σε πρόσφυγες [Το βιβλίο του Παναγιώτη Μαρίνη «Θρησκευτική ελευθερία».] που το ζητούν, ουσιαστικά κρίνουν αν στις χώρες αυτές προστατεύονται ή όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αρα, κάθε χώρα κρίνει τις επιδόσεις των άλλων στον τομέα των δικαιωμάτων. Γιατί να μην το κάνουν και οι ΗΠΑ;

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΚ κατ’ επανάληψη είχαν ζητήσει από τους ξένους να κάνουν “σταυροφορία” για να επανέλθει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Το ξεχάσαμε αυτό; Ξεχάσαμε ότι φτιάξαμε οδό στην Πανεπιστημιούπολη με το όνομα του Ολλανδού υπουργού Βαν Ντερ Στουλ επειδή έκανε πράξεις εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διάρκεια της χούντας; Ξεχάσαμε ότι η Ελλάδα έχει συναινέσει να γίνουν και στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες επειδή παραβίαζαν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα;».

"για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ.

0 Comments:

blogger templates | Make Money Online